Poppodium Vera voert actie voor meer geld

Door Ted de tekkel op 05 september 2008 - 14:23 Het Groningse Vera voert actie voor meer geld voor het podium. Bestuursvoorzitter Tjeerd van Dekken: “We krijgen nog altijd te weinig erkenning voor wat we doen. Het ontbreekt aan visie bij de gemeente. Dat gebrek kent een negatieve vertaalslag naar de cultuurnota. Dat moet veranderen. Hiermee hopen we een debat over popcultuur in Groningen aan te zwengelen.”

In de conceptvisie van de gemeente krijgt Vera voor de periode 2009-2012 320.000 euro toegekend, dat is 70.000 euro meer dan de vorige periode. Toch is dat volgens Van Dekken niet voldoende. Niet dat Vera zich in zwaar weer begeeft. “We doen het prima als club, we gaan nog niet failliet. De komende jaren kunnen we nog goed vooruit komen, maar als het zo blijft zie ik voor de toekomst wel problemen.”

Volgens Van Dekken heeft Vera zeker 120.000 euro meer nodig. Men wil verder professionaliseren en wil op de weg hiernaartoe nieuwe mensen aanstellen, daar is geld voor nodig. De actie begon afgelopen weekend met een handtekeningen- en flyeractie tijdens de jaarlijkse uitmarkt in de stad. De komende tijd wordt deze actie voortgezet tijdens concert- en filmavonden en op de website. In november besluit de gemeente over de cultuurnota.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ekko2

MUZIEKWETENSCHAP IN DE EKKOIn een heuse nachtclub-setting kijken wetenschappers in de Ekko terug op de...

melkweg_news8

RAPGROEP D12 NAAR AMSTERDAM Op 16 december zal in de Amsterdamse Melkweg het hiphop geweld losbarsten. De...

REACTIES

Avatar jos_theboss22
vr 05 sep 2008 15:29

jos_theboss22 dit slaat ook nergens op vera heeft een enorme geschiedenis en simplonn niet en toch krijgt simplon veel meer dat slaat echt nergens op.

 0
Avatar asdaylightdies
za 06 sep 2008 00:41

asdaylightdies Misschien komt het door wat ze doen met dat geld? De programmering van de Vera is de laatste jaren echt steeerk achteruit gegaan vind ik. Simplon is de Vera simpelweg voorbijgestreefd de laatste jaren.

 -1
Avatar Obey-Your-Master
di 09 sep 2008 12:37

Obey-Your-Ma.. daar ben ik het echt niet mee eens.. in Vera staan nog steeds bands als Exodus en Korpiklaani! en wat heb je nou in Simplon? Toxocara en Edge Of Anger xD en daarbij vind ik Vera ook veel mooiere zaal die veel betere locatie heeft...

 0
Avatar PaperBoxes
di 09 sep 2008 16:57

PaperBoxes Voor Simplon-begrippen kun je zeker stellen dat de programmering erop vooruit is gegaan.
Wil uiteraard niet zeggen dat Vera bij dezen is voorbijgestreefd, integendeel. Vera haalt nog steeds de meest aansprekende en veelbelovende alternatieve namen binnen.
Om die reden zal Simplon waarschijnlijk meer subsidie ontvangen: namen zoals The Opposites spreken het grote publiek aan, waarbij de commercie wederom overwint.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.