Ticketmaster staat doorverkopen mobiele tickets via andere platformen toe na onderzoek ACM

Podiuminfo sfeer
Ticketmaster staat doorverkopen mobiele tickets via andere platformen toe na onderzoek ACM
Door PhaedraW op 19 juni 2024 - 10:41 De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onderzoek gedaan naar de voorwaarden van Ticketmaster bij de doorverkoop van mobiele tickets, omdat de ACM zorgen had over de gevolgen van de beperking van de overdracht van de mobiele tickets voor de concurrentie. Naar aanleiding van dit onderzoek zegt Ticketmaster toe dat consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Door de toezegging van Ticketmaster kunnen consumenten een doorverkoopplatform blijven kiezen dat past bij hun voorkeuren. Consumenten zijn daardoor niet beperkt tot doorverkoop via het platform van Ticketmaster.

Ticketmaster is een belangrijke speler als verkoper van tickets in Nederland, met name voor live- muziekevenementen zoals concerten. Door de strenge voorwaarden van Ticketmaster had de ACM de zorg dat andere doorverkoopplatforms op achterstand zouden staan bij de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets. Als er te weinig concurrentie is op het gebied van doorverkoop leidt dat vaak tot hogere kosten, slechtere voorwaarden en een slechtere service voor consumenten.

De ACM zal de naleving van de toezeggingen in de gaten houden, onder meer door eventuele signalen van andere platforms en van consumenten. De ACM wil de toezeggingen bindend verklaren en zal het onderzoek naar Ticketmaster in dat geval stoppen.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMelkweg nieuwe logo

SONGFESTIVAL-LIEVELING BABY LASAGNA IN 2025 NAAR...Sinds zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden in mei,...

BLØF

BLØF EN VRIENDEN OOK DERDE KEER TE ZIEN IN AHOY BLØF is een nederlandse poprockband, afkomstig uit Zeeland. Eerder had de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.