Iconische artiesten keren terug op het podium: de beste comeback tours van 2024

Usher
Iconische artiesten keren terug op het podium: de beste comeback tours van 2024
Door RobZ op 27 mei 2024 - 13:51 Het muzieklandschap van 2024 kenmerkt zich door een opwindende trend: veel iconische artiesten keren terug naar het podium. Deze comeback tours zijn niet alleen een kans voor fans om hun favoriete artiesten opnieuw te beleven, maar ze markeren ook belangrijke mijlpalen in de carrières van deze artiesten. In dit artikel verkennen we de meest spraakmakende comeback tours van het jaar: die van Usher en Billie Eilish.

Technologieën om comeback tours te volgen
In het digitale tijdperk hebben liefhebbers van muziek ongeëvenaarde mogelijkheden om hun favoriete artiesten op hun comeback tours te volgen. Met behulp van slimme apps en platforms kunnen fans niet alleen kaartjes kopen, maar ook real-time updates ontvangen over tourdata en -locaties. Een van de praktische hulpmiddelen is ExpressVPN voor router, dat samen met andere tools zoals Ticketmaster's mobiele app, onbelemmerde toegang biedt tot verschillende ticketportalen, ongeacht de regionale beperkingen.

Dit is bijzonder handig als tickets voor populaire shows snel uitverkocht zijn. Fans kunnen bovendien hun concertervaringen delen op sociale media, van Instagram tot Twitter, wat de spanning en het plezier verhoogt. Deze technologieën bieden een platform voor fans om interactief deel te nemen aan de muzikale reizen van hun idolen, of ze nu thuis zijn of onderweg naar een live evenement.

Usher: tournee 'Past Present Future'
Na zijn schitterende optreden tijdens de Super Bowl LVIII Halftime Show, kondigde de R&B-icoon Usher aan dat hij zijn 'Past Present Future'-tour naar Europa brengt in april 2025. Usher, ook bekend als de "Caught Up"-zanger, zal beginnen met drie shows in Londen, gevolgd door optredens in Parijs, Amsterdam en Berlijn.

Deze tournee, die kaarten aanbiedt via Ushers website en Ticketmaster, biedt Mastercard klanten het voordeel van vroege toegang tot tickets. Gezien de "overweldigende vraag", besloot Usher zijn oorspronkelijke Amerikaanse tour uit te breiden met extra data, om te voldoen aan de honger van fans om hem live te zien optreden.

De wereldtournee trapt af in Atlanta op 14 augustus en zal steden als Washington D.C., Boston, Philadelphia, Toronto en Los Angeles aandoen, voordat de Noord-Amerikaanse etappe eind november in Houston eindigt met een reeks van drie shows.

Billie Eilish: Tour 'Hit Me Hard and Soft
Billie Eilish, die net haar derde album "Hit Me Hard and Soft" heeft uitgebracht, gaat op wereldtournee met dit nieuwe werk. De door Live Nation geproduceerde tour begint in september in Quebec en trekt door Noord-Amerika tot december.

Vanaf februari 2025 bezoekt Eilish Australië, waarna ze van april tot eind juli door Europa, het VK en Ierland tourt. Tickets werden vanaf 30 april beschikbaar gesteld voor voorverkoop aan American Express kaarthouders. De algemene verkoop startte op 3 mei via Ticketmaster.

Eilish zet haar samenwerking met het milieugerichte non-profit Reverb voort tijdens de tour. Ze richt zich op het verminderen van broeikasgassen en het terugdringen van plastic afval. Daarnaast ondersteunt ze klimaatacties en promoot ze plantaardige voedingsopties via Support+Feed. Een deel van de ticketverkoop in Noord-Amerika zal ook ten goede komen aan de inspanningen van Reverb.

De comeback tours van 2024 beloven een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers wereldwijd. Artiesten zoals Usher en Billie Eilish trekken niet alleen door hun muzikale vernieuwing de aandacht, maar ook door hun betrokkenheid bij sociale en milieukwesties.

Deze tours zijn meer dan alleen concerten, ze zijn een viering van muzikale groei en artistieke integriteit. Terwijl fans genieten van de live optredens en de dynamiek van de shows, dragen ze ook bij aan belangrijke milieudoelstellingen. Deze verbinding tussen muziek en maatschappelijke betrokkenheid maakt de comeback tours van 2024 bijzonder betekenisvol en memorabel.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefTower Of Power

KOMENDE TOURNEE TOWER OF POWER LANGS TILBURG, DEN... Tower of Power is een Amerikaanse soul-, funk- en rhythm-and-bluesgroep. In...

Flaire

FLAIRE DIT NAJAAR OP TOURNEE LANGS ZESTAL POPPODIA Flaire is een Nederlandse popband uit Den Haag, die in 2022 is opgericht....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.