Paradiso volgt voorbeeld Lowlands en maakt doorverkooptickets ongeldig

Bettie Serveert @ Paradiso
Paradiso volgt voorbeeld Lowlands en maakt doorverkooptickets ongeldig
Door PhaedraW op 01 maart 2024 - 10:38 In de strijd tegen het commercieel doorverkopen van tickets, heeft Paradiso 2.418 tickets bestemd voor de zwarthandel ongeldig gemaakt. De kaarten voor een groot aantal populaire concerten werden op doorverkoopplatforms te koop aangeboden voor veel meer dan de oorspronkelijke prijs. De geannuleerde tickets zijn ondertussen opnieuw verkocht voor de oorspronkelijke prijs via het wachtlijst-systeem van de zaal. Op de website van Paradiso geeft het poppodium meer informatie over de actie.

Zwarthandelaren kopen tickets op en verkopen deze voor veel hogere bedragen door. Dit zorgt voor schaarste, waardoor ticketprijzen worden opgedreven op doorverkoopplatforms. Het wordt hierdoor voor fans steeds moeilijker om voor een eerlijke prijs tickets te kopen.

Eerder waren bij de kaartverkoop van Lowlands volgens het festival zogenoemde 'opkoopbots' actief die bijna 6200 kaartjes hadden gereserveerd. Dat is ongeveer 10 procent van het totale aantal tickets. Ticketmaster slaagde erin om de bots uit te schakelen en heeft daarna deze opnieuw in de verkoop gedaan.

Het commercieel doorverkopen van tickets is volgens algemene voorwaarden van poppodia en festivals niet toegestaan. Vrijwel dagelijks moet Paradiso bezoekers aan de ingang teleurstellen omdat zij ongeldige tickets bezitten. Er is momenteel geen wetgeving die het doorverkopen van tickets met winst verbiedt.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefJustin Timberlake

GROTE BELANGSTELLING VOOR JUSTIN TIMBERLAKE: NU OOK...Vanwege de overweldigende vraag naar kaarten komt Justin Timberlake deze...

Kacey Musgraves 1

KACEY MUSGRAVES KOMT LANGS AMSTERDAM EN BRUSSEL MET... Zangeres Kacey Musgraves, winnaar van maar liefst zeven GRAMMY Awards,...

REACTIES

Avatar alfonzo
di 05 mrt 2024 15:34

alfonzo Ticketswap woekerhandel? Zegt het poppodium dat iedereen een onnodig maandlidmaatschap van 4 euro aansmeert.

 0
Avatar garfield38
wo 06 mrt 2024 00:45

garfield38 De meeste ticketplatforms zijn woekeraars, maar inderdaad Ticketswap is dat niet. Daar koop je kaartjes voor maximaal 120% van de verkoopprijs, maar in veel gevallen ook lager dan de verkoopprijs.
En die 4 euro lidmaatschap is echt vreemd. De ticketprijzen voor concerten van dezelfde artiesten zijn gelijk aan de ticketprijzen excl. lidmaatschap Paradiso

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.