Porcelain ID naar Eurosonic, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer

Porcelain ID
Porcelain ID naar Eurosonic, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer
Door Semberendsen op 15 november 2023 - 13:46 Op 16 februari 2024 presenteert de opkomende Belgisch-Rwandese artiest Porcelain ID zijn debuutalbum BIBI:1. Het album, gecreëerd met producent Youniss Ahamad, wordt voorafgegaan door de single "Adam Coming Home".

Porcelain ID, die op negenjarige leeftijd vanuit Rwanda naar België kwam, ontwikkelde een passie voor muziek tijdens een verblijf in het ziekenhuis voor een nieraandoening, waar hij muziektherapie onderging. Geïnspireerd door artiesten zoals Dan Bejar (Destroyer), The National en Bon Iver, brengt Porcelain ID een mix van klassieke pop en elektronische lo-fi, gekenmerkt door creatieve melancholie en poëtische teksten.

Het album BIBI:1 weerspiegelt de ervaring van Tuyishime bij zijn verhuizing van het rustige Kempen naar Antwerpen. Het vertelt het verhaal van het vreemdeling zijn in een lang geromantiseerde stad, de uitdagingen van integratie en de latere valse nostalgie. Hoewel het album een evolutie lijkt van eerdere autobiografische en lo-fi werken, introduceert het meer abstractie, experiment en elektronica, terwijl het trouw blijft aan de kern van Porcelain ID.

Porcelain ID zal live te zien zijn op Eurosonic Noorderslag in Groningen (17-20 januari), Merleyn in Nijmegen (25 maart), Zonzij in Amsterdam (26 maart), TivoliVredenburg in Utrecht (28 maart), en Motel Mozaique in Rotterdam (18-20 april).

De concerten:
17-20-01-2024 - Eurosonic Noorderslag (tickets)
25-03-2024 - Doornroosje, Nijmegen (tickets)
26-03-2024 - Zonzij (Tolhuistuin), Amsterdam (tickets)
28-03-2024 - TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
18-20-04-2024 - Motel Mozaique (tickets)


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sportpaleis Antwerpen news

CLOUSEAU VIERT JUBILEUM MET GROOT CONCERT IN...De Belgische band Clouseau markeert in 2024 haar veertigjarig bestaan, en...

tusky

TUSKY KOMT TERUG MET NIEUWE TOUR De Nederlandse punkrockband Tusky kondigt een tour aan ter ere van hun...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.