Melkweg en Paradiso organiseren benefietprogramma voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld

demelkweggroot2
Melkweg en Paradiso organiseren benefietprogramma voor kinderslachtoffers van...
Door Semberendsen op 08 november 2023 - 14:41 De Amsterdamse concertzalen Melkweg en Paradiso slaan de handen ineen en organiseren in samenwerking met Save the Children een benefietavond op woensdag 15 november om geld in te zamelen voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld. Het evenement, getiteld 'Cease Fire Now!', biedt een platform voor artiesten en ambassadeurs om bewustzijn te creëren en middelen te verzamelen voor humanitaire hulp bij hete recente geweld in Israël en de Gazastrook.

Het nieuws over het voortdurende conflict in Israël en de Gazastrook heeft wereldwijd emoties opgeroepen, variërend van verdriet en woede tot een gevoel van machteloosheid. Kinderen worden onevenredig zwaar getroffen door dit oorlogsgeweld, met meer dan 4.000 dodelijke slachtoffers en 1.270 vermiste kinderen in Gaza. Daarnaast zijn er 43 kinderen gedood op de Westelijke Jordaanoever en 31 in Israël. De geestelijke gezondheid van de overlevende kinderen wordt ernstig bedreigd door deze traumatische ervaringen.

De benefietavond 'Cease Fire Now!' in de Melkweg heeft als doel financiële steun te bieden aan Save the Children, die zich inzet voor de bescherming en ondersteuning van kinderen in conflictgebieden. De avond, gepresenteerd door ambassadeur van Save the Children, Nadia Moussaid, zal optredens bevatten van S10, Froukje, Hang Youth, Mula B, Zoë Tauran, Sef, Joep Beving, Disco Arabesquo, Gallowstreet en Nadia Moussaid, verspreid over meerdere zalen van de Melkweg. Bovendien zullen toekomstige toevoegingen aan het programma andere artiesten, sprekers en films bevatten.

Alle genoemde artiesten treden belangeloos op, en de opbrengsten van de avond gaan naar Save the Children. Bezoekers kunnen kaartjes kopen voor 25, 50 of 100 euro om de benefietavond bij te wonen en zo hun steun te betuigen aan het goede doel.

Koop hier kaartjes voor de benefietavond.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Kosheen

KOSHEEN KEERT TERUG NAAR NEDERLAND VOOR SPECIALE...Elektronische muziekpioniers Kosheen vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum...

Suzan & Freek

SUZAN & FREEK MET NIEUWE MUZIEK OP TOUR VANAF FEBRUARI Suzan & Freek , het Nederlandse muzikale duo dat in 2018 nationaal...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.