Green Day viert 30 jaar Dookie en 20 jaar American Idiot met concert in Gelredome

Green Day Pinkpop
Green Day viert 30 jaar Dookie en 20 jaar American Idiot met concert in Gelredome
Door KayleeV op 02 november 2023 - 14:19 Green Day keert terug naar Nederland voor een concert in de GelreDome op 19 juni 2024. De Amerikaanse punkrockband zal optreden als onderdeel van hun "The Saviors Tour," ter ere van hun nieuwe album dat begin volgend jaar wordt uitgebracht. Het concert belooft een bijzondere viering te worden, want Green Day zal de 30e verjaardag van hun iconische album "Dookie" en de 20e verjaardag van "American Idiot" vieren.

Green Day ontstond in 1987 in East Bay, Californië, toen Billie Joe Armstrong en Mike Dirnt op 14-jarige leeftijd samen een band begonnen genaamd Sweet Children. Later veranderden ze hun naam in Green Day en tekenden ze bij Lookout! Records, waar ze hun debuutalbum "39/Smooth" uitbrachten in 1990. De band brak door met het album "Dookie" in 1994, waarmee ze punkrock weer in de mainstream brachten en hun carrière lanceerden.

De laatste keer dat Green Day in Nederland was in 2022 in Stadspark Groningen. Wij waren daarbij! Bekijk hier het verslag van dat optreden.

Naast de klassiekers kunnen fans ook nieuw materiaal verwachten, waaronder hun recent uitgebrachte single 'The American dream Is Killing Me.' Bovendien wordt het voorprogramma verzorgd door The Hives en The Interrupters.

Kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 10 november om 10:30 uur met tickets vanaf € 50,40. Koop hier je tickets voor het Green Day concert in de GelreDome. Wil je een email ontvangen als de voorverkoop begint? Stel dan hier een ticketreminder in.



Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



BESTEL GELIJK TICKETS VOOR DEZE CONCERTEN
Bestel tickets Green Day in Gelredome
Tickets Green Day
KIES TICKET
wo 19 jun
Green Day - The Saviors Tour
Gelredome, Arnhem
€ 50,40 - 157,87
wo 19 jun
Green Day - VIP Packages
Gelredome, Arnhem
€ 250,00 - 540,00
brucespringsteen

GELIJK AL EXTRA CONCERT BRUCE SPRINGSTEEN & THE E...Vanochtend om 9:00 startte de voorverkoop van het concert van Bruce...

Chippendales

CHIPPENDALES OP TOUR MET 'GET NAUGHTY' SHOW De Chippendales zullen vanaf woensdag 6 december gedurende twee weken door...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.