De Helling viert 20-jarig jubileum met speciaal programma van o.a. Fresku, Iamx en Grant-lee Phillips

Fresku
De Helling viert 20-jarig jubileum met speciaal programma van o.a. Fresku, Iamx en...
Door kimvanderzon op 27 juni 2023 - 12:05 Dit najaar wordt De Helling 20 jaar. Met een speciaal programma vieren ze twee decennia aan eigenzinnige, rauwe, meeslepende, maar vooral onvergetelijke concerten, clubnachten en alles wat daar omheen hangt.

De fundering van De Helling ligt bij De Vloer: een roemruchte plek gevestigd in een gekraakte zaal onder parkeergarage Paardenveld, waar de Urban Dance Squad is begonnen. In 1995 moest de stichting het pand verlaten en werd er gezocht naar een nieuwe plek. Dit werd een voormalig museumdepot aan de Helling, op indrustrieterrein Rotsoord. Toen De Vloer failliet ging werd de plek overgenomen door Tivoli. Op 24 oktober 2003 opende: Tivoli De Helling. ‘Het brutale broertje van Tivoli’ werd het genoemd. Nu – twintig jaar later – is het broertje volwassen geworden, maar de eigenzinnigheid is nooit verdwenen. Al jaren gaat De Helling zijn eigen weg, met een grote diversiteit aan evenementen, voor én door de stad. En altijd met een liefde voor de underground. Of je nou houdt van heavy, bass music, global sounds, hiphop of experimental, De Helling is je thuis.

Met een speciale programmering viert De Helling de carrières die hier begonnen, de legendarische dubavonden en raves, de concerten die je nooit meer vergeet en de bezoekers die dit allemaal mede mogelijk hebben gemaakt. In de komende tijd wordt het verhaal van twintig jaar De Helling verteld, door terug te blikken, maar ook door vooruit te kijken.

Shows in het kader van 20 jaar de Helling:
01-10-2023 - Grant-lee Phillips - De Helling, Utrecht (tickets)
12-10-2023 - Figgie - De Helling, Utrecht (tickets)
13-10-2023 - Ruben Block Solo - De Helling, Utrecht (tickets)
17-10-2023 - Iamx - De Helling, Utrecht (tickets)
27-10-2023 - Fresku - De Helling, Utrecht (tickets)
27-10-2023 - Rolling In The Deep - De Helling, Utrecht (tickets)
28-10-2023 - 030303 - De Helling, Utrecht (tickets)

De kaartverkoop is al begonnen. Haal via bovenstaande links je tickets. De ticketprijs is vanaf 16 euro.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefEric Nam

KOREAANS-AMERIKAANSE ZANGER ERIC NAM NAAR NEDERLAND...In maart 2024 komt de multigetalenteerde Eric Nam terug naar Nederland en...

Gov't Mule

ROCKBAND GOV’T MULE IN NOVEMBER NAAR NEDERLAND EN... De Amerikaanse rockband Gov’t Mule heeft een nieuwe tournee aangekondigd....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.