Logistieke problemen oorzaak afgelast concert Burna Boy in Gelredome; Nieuwe datum in juli

review: Burna Boy - 12/04 - Ahoy Burna Boy
Logistieke problemen oorzaak afgelast concert Burna Boy in Gelredome; Nieuwe datum in juli
Door kimvanderzon op 19 juni 2023 - 10:19 Afgelopen zaterdag zou Burna Boy een show geven in een uitverkocht GelreDome maar de artiest kwam niet opdagen. Dit terwijl ruim 31.000 mensen in Arnhem op hem stonden te wachten. Pas om 23:00 uur liet de organisatie weten dat het concert niet door kon gaan. Als pleister op de wond was er Jonna Fraser, die eigenlijk geboekt was als surprise act. Hij vermaakte het publiek zo goed hij kon.

Er gingen al snel verschillende verhalen rond: Burna Boy zou naar het verkeerde stadion gereden zijn, hij zou bij Beyoncé in de ArenA zijn, hij zou boos zijn omdat hij niet betaald had gekregen. Volgens de artiest en de promotor zelf was sprake van een logistiek probleem en werd alles in het werk gesteld om hem hier te krijgen.

De Rotterdamse concertpromotor Bon Bon Entertainment doet bij 3voor12 verhaal:

'Burna Boy zou vrijdag vliegen vanuit Londen', vertelt Jim Meyda van het Rotterdamse boekingskantoor Bon Bon Entertainment, dat vanaf de eerste Nederlandse show in 2019 al met de artiest werkt en hem naar AFAS, Ziggo én Ahoy bracht. 'Maar die dag bleek de jet waarvoor we betaald hadden niet goed geregeld te zijn.' Bon Bon wijst daarvoor naar het Franse bedrijf GMT Live, een tussenpersoon die het vliegtuig zou boeken. Dikke paniek natuurlijk, maar er werd een vervangend vliegtuig gevonden waarmee Burna Boy zaterdag alsnog naar Arnhem kon komen, zij het aan de late kant.'

Burna Boy bevestigt zelf dit verhaal op zijn Instagram Story zondag. Daar zegt hij dat de banden met dat GMT inmiddels verbroken zijn en dat Bon Bon Entertainment in het vervolg alles zal organiseren. 23 juli komt er een vervangende show in Gelredome, waarvoor tickets van afgelopen weekend geldig blijven.



Wie niet kan of wil gaan op die vervangende datum kan een refund krijgen. 'Om de bezoekers, die natuurlijk al afgereisd waren naar Arnhem, tegemoet te komen, bieden we bij de vervangende show pendelbussen aan vanuit de vier grootste ticketsteden', aldus Meyda.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Venice

VENICE MET NIEUW ALBUM NAAR THEATERS IN NEDERLANDDe Amerikaanse band Venice komt in maart 2024 terug naar Nederland....

incubuss

INCUBUS CANCELT SHOWS IN BELGIË EN NEDERLAND VANWEGE... Heel vervelend nieuws voor de vele fans van Incubus . Naar aanleiding van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.