Max Cooper in november met een immersieve 3D A/V liveshow in 013

Max Cooper
Max Cooper in november met een immersieve 3D A/V liveshow in 013
Door kimvanderzon op 01 mei 2023 - 10:28 Max Cooper slaat met zijn hypnotiserende electronica op zaterdag 25 november een brug tussen elektronische muziek en audiovisuele kunst in een immersieve 3D A/V liveshow in de 013 op de MainStage.

Max Cooper is een unieke audiovisuele kunstenaar met een doctoraat in de wetenschap (computationele biologie) en een internationale reputatie als toonaangevende elektronische muzikant. Hij combineert elektronische muziek en visuele kunst met wetenschappelijk onderzoek via installaties, liveoptredens, meeslepende audiovisuele ervaringen en bekroonde muziekvideo's. Cooper's laatste werk, ‘Unspoken Words’, is zijn zesde studioalbum en de laatste toevoeging aan een indrukwekkende catalogus die teruggaat tot 2007.

Onlangs leverde hij de muziek voor een krachtige video verteld door Greta Thunberg en Paus Franciscus en afgespeeld op COP26, waarbij hij de wereldleiders aanspoorde om klimaat en milieu mee te nemen in de herstelplannen van covid. Vorig jaar was hij tevens de eerste techno-artiest die op de Acropolis in Athene, Griekenland, speelde. Ander werk omvat opdrachten van The Barbican, France TV, AND& festival, Waltham Forest Borough Council, en samenwerkingen met Zaha Hadid, Architects, The Babraham Institute, en L-Acoustics. Ook muzikale herwerkingen van hedendaagse klassieke muzikanten als Philip Glass, Nils Frahm, Terry Riley en Michael Nyman en popartiesten Hot Chip en Moby kan hij op zijn cv benoemen.

De kaartverkoop is al begonnen. Haal hier je tickets voor Max Cooper in de 013. Tickets kosten €26,50 (incl. servicekosten).


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Popcaan

POPCAAN VERPLAATST 'GREAT IS HE TOUR' NAAR DIT...Popcaan ziet zich gedwongen om zijn Great Is He Tour uit te stellen. De...

Rammstein Till Lindemann1

RAMMSTEIN-ZANGER TILL LINDEMAN MET SOLOPROJECT NAAR... Naast het overdonderende succes van Rammstein startte Till Lindemann in 2013...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.