Blur naar Ziggo Dome in juni - eerste concert in Nederland in 20 jaar

Damon Albarn
Blur naar Ziggo Dome in juni - eerste concert in Nederland in 20 jaar
Door sjoertb op 01 maart 2023 - 10:21 Twintig jaar geleden gaf Blur hun laatste optreden in Nederland. Deze zomer is de Britse rockband Blur eindelijk terug voor een concert. Vandaag werd namelijk aangekondigd dat de band op 27 juni een exclusieve show zal geven in de Ziggo Dome te Amsterdam.

In 1989 werd Blur opgericht door Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James en Dave Rowntree. In de jaren ’90 werd het één van de meest succesvolle Britse bands aller tijden. De bekendste albums uit die tijd zijn Modern Life Is Rubbish, Parklife en Blur. Met grote hits als ‘Boys & Girls’ en ‘Song 2’ (onder andere bekend van het populaire voetbalspel Fifa) werd de band ook in de Verenigde Staten en het Europa populair. Frontman Damon Albarn werd in de jaren die volgden ook bekend met zijn project Gorillaz en trad ook solo op.

Het concert:
27-06-2023 - Blur - Ziggo Dome, Amsterdam (tickets)

Tickets kosten vanaf €40,- (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 3 maart om 10:00 uur. Op tijd klaarzitten? Dat kan! Hier stel je een reminder in.

Foto: Damon Albarn op Down The Rabbit Hole 2014 door Rob Herstel



Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Eurovisie Songfestival 2020 news

HET GROTE SONGFESTIVALFEEST KEERT TERUG NAAR ZIGGO... Het Grote Songfestivalfeest zal dit jaar op 16 november weer plaatsvinden...

Figgie news

UTRECHTSE BAND FIGGIE MET NIEUWE MUZIEK OP TOUR De Utrechtse band Figgie brengt nieuwe muziek uit dit najaar en gaan...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.