Carnaval vieren? Dit zijn de gaafste feesten

Snollebollekes
Carnaval vieren? Dit zijn de gaafste feesten
Door RobZ op 02 februari 2023 - 15:04 Na een paar sobere jaren kan carnaval in 2023 eindelijk weer als vanouds worden gevierd. Staat de datum van het leukste feest van het jaar al met hoofdletters in je agenda en ligt je kostuum al klaar? Dan is het alleen nog zaak om uit te zoeken waar je het feest der feesten deze editie gaat vieren. Er zijn namelijk veel toffe evenementen en activiteiten. Maar wat zijn eigenlijk de gaafste feesten om naartoe te gaan? We tippen er vier.

Het Karnaval Festival in Moergestel
Het is ook dit jaar weer de moeite waard om op 18 en 19 februari naar Moergestel af te reizen. Hier vindt namelijk opnieuw het Karnaval Festival plaats. Op dit feest ga je samen met duizenden andere bezoekers los op de stampende hardstyle-muziek van meer dan honderd artiesten.

Carnavalfans komen van heinde en verre om ‘het grootste hardstyle feest van Europa’ bij te wonen. Maak dus werk van je carnaval outfit en wees er snel bij als je hierheen wilt. Het festival is namelijk heel populair en altijd binnen no time uitverkocht.

De Grote Twentse Optocht
De Grote Twentse Optocht is al jaren een begrip in Twente en daarbuiten. Er komen meer dan 100.000 bezoekers op af en dat is niet voor niets. Met alle indrukwekkende praalwagens kijk je je ogen uit. Er is natuurlijk een prijs voor de mooiste wagen. De verenigingen werken maanden keihard om de meest imposante praalwagen te maken. De optocht is een kleurrijk spektakel dat je niet wilt missen!

De Metworstrennen
De Metworstrennen is een eeuwenoude traditie in Boxmeer. Het is een paardenrace waarin ongehuwde jongens uit Boxmeer het tegen elkaar opnemen. De winnaar van de race mag zich een jaar lang de Koning van de Metworst noemen. Wint dezelfde ruiter de race drie jaar op rij? Dan wordt hij de Keizer van de Metworst. Het is leuk om deze bijzondere carnavalstraditie een keer mee te maken.

Snollebollekes live in concert
Carnaval duurt helaas ‘maar’ een week. Kan jij er geen genoeg van krijgen? Dan kun je op 25, 26 en 31 maart en 1 april nagenieten tijdens Snollebollekes Live in Concert. Rob Kemps, bekend van dé carnavalsklassieker ‘Van Links naar Rechts’, geeft dan een reeks concerten in het Gelredome in Arnhem. Het belooft één groot feest te worden met leuke carnavalshits om lekker op te hossen. Van Links naar Rechts komt ongetwijfeld ook voorbij. Veel plezier!


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefZiggo news

NOG EEN DERDE ZIGGO DOME-SHOW VAN 'THE TRIBUTE -... The Tribute - Live in Concert komt in april naar de Amsterdamse popzaal...

ahoy

PUERTO RICAAANSE REGGAETON SUPERSTER RAUW ALEJANDRO... De Puerto Ricaaanse reggaeton superster Rauw Alejandro komt op 24 september...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.