Voortbestaan poppodium Burgerweeshuis onzeker na besluit gemeente

Burgerweeshuis Deventer
Voortbestaan poppodium Burgerweeshuis onzeker na besluit gemeente
Door PhaedraW op 11 november 2022 - 11:12 Het voortbestaan van poppodium Burgerweeshuis in Deventer hangt "aan een zijden draadje", dat laat het podium in een persbericht weten. De gemeente heeftplannen voor de verhuizing van het podium niet zoals afgesproken voorgelegd aan de gemeenteraad, maar juist op een zijspoor geparkeerd. De gemeente wil nu onderzoeken of Burgerweeshuis in het pand van de Deventer Schouwburg kan worden ondergebracht.

"Het Burgerweeshuis (BWH) is al 40 jaar een gevestigde naam in Overijssel en bekend als poppodium van het oosten. In Deventer is het dé plek voor het creëren, produceren en presenteren van popcultuur. Op jaarbasis worden er 55.000 bezoekers ontvangen tijdens concerten, clubavonden en culturele evenementen.

Al sinds 2014 zijn de gemeente Deventer en het BWH bezig met plannen voor verbouwing of verhuizing en in januari 2022 heeft de gemeenteraad de nieuwe locatie voor het BWH vastgesteld. Inmiddels is ook de verkenningsfase van de verhuizing naar het voormalige Stihopand op het Haveneiland met een solide businesscase afgerond. Volgens afspraak zou dit plan nu aan de raad worden aangeboden.

Dat de gemeente op dit cruciale moment eenzijdig afwijkt van gezamenlijke afspraken in de besluitvormingsprocedure is echt ongekend, getuigt van weinig inzicht in het culturele landschap van Deventer en ontkent daarmee de broodnodige herhuisvesting van BWH.
"

Volgens het podium in de maat nu vol en willen ze nu luid en duidelijk laten horen wat ze ervan vinden.

Lees hier het volledige persbericht.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Mother's finest

AFSCHEIDSTOURNEE VAN MOTHER'S FINEST LANGS DRIE...Amerikaanse Mother’s Finest laat weten op afscheidstournee te gaan. In...

j.i.d.

EXTRA SHOW VOOR J.I.D. IN DE MELKWEG Door de grote belangstelling voor het concert van rapper J.I.D. op 10 april...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.