Belgische band Brutus met drie shows naar Nederland

Brutus
Belgische band Brutus met drie shows naar Nederland
Door PhaedraW op 05 oktober 2022 - 11:42 De Belgische post-hardcoreband Brutus komt begin 2023 naar Nederland voor 3 shows als start van hun Europese tour. Ook doet de band nog twee tussenstops in hun thuisland. Onderaan dit nieuwsbericht de Nederlandse en Belgische tourdata.

De muziek van zingende drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders is een mix van postrock-constructies, metal-dynamiek, hardcore energie en progrock, aangevuld met pure popmelodieën die het geluid van Brutus zo uniek en geheel eigen maken. Met hun high-energy albums Burst (2017) en Nest (2019) schudde Brutus de Vlaamse muziekscene flink op, de verpletterende concerten deden de rest. Op 21 oktober verschijnt de derde plaat Unison Life.

Brutus neemt twee supports uit hun thuisland mee: Psychonaut en Doodseskader. Psychonaut is een driekoppig metalmonster uit Mechelen dat postmetal stut met stonerrock. Het Gentse duo Doodseskader maakt een donkere mix van sludgemetal en hiphop die ze ‘sonic terror’ noemen.

Brutus speelt op de volgende data in Nederland en België:
01-02-2023 - Tolhuistuin, Amsterdam (tickets)
03-02-2023 - Ancienne Belgique (AB), Brussel (uitverkocht)
25-02-2023 - De Kreun, Kortrijk (tickets)
01-03-2023 - TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
02-03-2023 - Doornroosje, Nijmegen (tickets)

Kaarten zijn al in de verkoop.




Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Melkweg nieuwe logo

JOEY BADA$$ GEEFT EXTRA SHOW IN DE MELKWEG Joey Bada$ geeft op donderdag 8 december een extra show in de Melkweg. Het...

Tabitha

TABITHA NAAR TIVOLIVREDENBURG, OOSTERPOORT, EFFENAAR... De zangeres Tabitha gaat weer optreden. In het voorjaar van 2023 komt ze...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.