Paradiso wil flinke uitbreiding realiseren

Paradiso
Paradiso wil flinke uitbreiding realiseren
Door sjoertb op 02 augustus 2022 - 10:42 Paradiso heeft vanaf heden meer grond tot haar beschikking. Het stuk terrein naast de Amsterdamse poptempel, tussen de Weteringschans en de Singelgracht, is bemachtigd door de achterliggende organisatie. De stap naar meer ruimte is onderdeel van een grootschalig renovatie- en nieuwbouwplan.

Al ruim 54 jaar is Paradiso actief in het 140 jaar oude gebouw. Er wordt al langer gewerkt aan verbetering van geluidsdichtheid, duurzaamheid en de ruimte voor publieksstromen. Het streven is nu om een nieuwe entree te maken voor de bezoekers.

Directeur Geert van Itallie over de recente aankoop: “Op de grond hopen we een nieuwe ingang (bezoekers gaan dan ondergronds richting de huidige zalen), kantoren en expositieruimtes te creëren. Het is allemaal onderdeel van het toekomstbestendige plan 100 jaar Paradiso". In dat plan wordt het podium energieneutraal en geluidsdicht en behoudt het het karakter van het monumentale gebouw.

Eerder kon het terrein door verschillende omstandigheden niet ontwikkeld worden. Nu het wel mogelijk is en de vorige eigenaar de plannen van het poppodium toejuicht is er een culturele bestemming voor de grond in het vizier gekomen.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefin flames

ZWEEDSE BANDS IN FLAMES, AT THE GATES,IMMINENCE EN... In Flames gaat al meer dan 20 jaar mee en de Zweedse powermeta- formatie is...

Melkweg nieuwe logo

NOAH CYRUS STELT TOUR UIT, OPTREDENS VOOR MELKWEG,... Noah Cyrus, de jongste van de Cyrus familie, zou in augustus een aantal...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.