Oliver Sim (The XX) naar de Melkweg en Koninklijk Circus

Oliver Sim
Oliver Sim (The XX) naar de Melkweg en Koninklijk Circus
Door RobZ op 08 juli 2022 - 10:07 Oliver Sim, bekend van zijn werk als tekstschrijver, bassist en zanger bij The xx, trekt solo op pad, met zijn debuutalbum 'Hideous Bastard' dat op 9 september verschijnt. Daarvan loste de Engelse artiest gisterenavond een vierde single en onthult hij data van de Hideous Tour. Op 23 oktober trekt deze langs de Melkweg in Amsterdam en een dag later wordt ook Koninklijk Circus in Brussel aangedaan. Dit op maandag 24 oktober dus.

De in Londen geboren Oliver Sim maakt al sinds de oprichting in 2005 deel uit van The xx. Na het enorme succes van hun album 'I See You' in 2017 besluiten de drie leden van de band wat tijd voor zichzelf te nemen. Na een periode van rust en bezinning, en met de aanmoediging van zijn vrienden, begint Oliver Sim te werken aan solomateriaal. Puttend uit zijn liefde voor horrorfilms en zijn eigen leven, verzamelt hij een handvol demo's en brengt die naar zijn partner in crime Jamie xx om verder uit te werken. 'Hideous Bastard' is het resultaat van twee jaar schrijven en opnemen en behandelt thema's als schaamte, angst en mannelijkheid, maar met lichtheid en humor om zich ervan te bevrijden.

Tickets voor de aangekondigde concerten van Oliver Sim gaan woensdag 13 juli om 10:00 uur in de verkoop. Hier koop je tickets voor Oliver Sim in de Melkweg en hier kan je terecht als je liever naar Oliver Sim in Koninklijk Circus gaat. Tickets kosten net iets meer dan 32 euro.

Wil je een email ontvangen als de voorverkoop begint? Stel dan hier een ticketreminder in voor de shows in Amsterdam en/of Brussel.



Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Goffertpark1

GOFFERTPARK NOG ZEKER 5 JAAR IN GEBRUIK ALS LOCATIE...Diverse media melden dat het Goffertpark in Nijmegen de komende vijf jaar...

Martijn Fischer

ANDRÉ HAZES-ZANGER MARTIJN FISCHER OP TOUR VANAF... Martijn Fischer gaat weer op tour in het najaar. Maar liefst 13 shows staan...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.