Festivals en concerten vrij van coronamaatregelen

Into The Grave 2017 sfeer metal
Festivals en concerten vrij van coronamaatregelen
Door sjoertb op 23 maart 2022 - 11:00 Vanaf vandaag 23 maart is er geen coronatoegangsbewijs meer nodig bij grote evenementen. Vrijwel alle coronamaatregelen zijn nu verleden tijd. Het laatste obstakel, 'Testen voor toegang', is niet meer een vereiste voor grote indoor-festivals en concerten.

Het coronatoegangsbewijs werd tot voor kort nog noodzakelijk geacht voor binnenevenementen zonder vaste zitplaatsen met meer dan 500 bezoekers. Vanaf vandaag is dat niet meer nodig. Het zogeheten 1G-beleid vervalt.

De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer hoeft ook niet meer. Alleen nog op het vliegveld en tijdens vluchten is dit verplicht. Ook kunnen mensen die naar Nederland reizen van binnen de EU/Schengen dat vanaf nu doen zonder een test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben. Voor EU-burgers die vanuit landen buiten de EU/Schengen naar Nederland reizen, zijn er geen inreismaatregelen meer.

Er wordt geadviseerd om de CoronaCheck-app op je telefoon te laten staan, omdat voor een aantal landen de QR-code nog wel noodzakelijk is om in te reizen.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Melkweg nieuwe logo

ARIZONAANSE SINGER-SONGWRITER ALEC BENJAMIN NAAR...Onlangs werd bekend dat Alec Benjamin deze zomer onze kant op komt. Op 1...

S10

S10 EN FRENNA MET ANOUK OP HET MALIEVELD Vandaag werd bekend dat S10 en Frenna zullen optreden als supportacts bij...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.