alt-J dit najaar naar Vorst Nationaal en AFAS Live

review: Alt-J - 24/01 - AFAS Live Alt-J
alt-J dit najaar naar Vorst Nationaal en AFAS Live
Door melissavkoldam op 14 februari 2022 - 10:17 Een ontmoeting op de Universiteit van Leeds leidde in 2012 tot het ontstaan van alt-J. In hetzelfde jaar braken ze door met hun debuutalbum ''An Awesome Wave'', waarvan dit jaar het 10-jarig jubileum wordt gevierd. De band, bestaande uit vocalist en gitarist Joe Newman, toetsenist en vocalist Gus Unger-Hamilton en drummer Thom Green, staat bekend om hun alternatieve elektronische interpretatie van gitaarpop.

Afgelopen vrijdag brachten ze hun nieuwe album '''Dreams'' uit, waarnaar aanstaande tour is vernoemd. In november komt de band naar België en Nederland. Op 20 november geven ze een concert in Vorst Nationaal en op 24 november in AFAS Live. Tickets gaan vrijdag 18 februari in de verkoop om 10:00 uur. Een ticket voor alt-J in Vorst Nationaal kost €39,09. Voor de Nederlandse show ben je iets duurder uit. Een kaartje voor alt-J in AFAS Live kost €49,50.

Voor het eerst in vier jaar tijd bracht alt-J afgelopen vrijdag nieuwe muziek uit. De band bewijst hiermee dat ze niet hebben stilgezeten sinds hun pauze in 2019. Hoewel het vierde album, genaamd The Dream, is opgenomen gedurende de pandemie, draagt het een veel grotere boodschap uit. Van moord tot liefde en van Coca Cola tot cryptocurrency; ieder nummer kent een ander thema en staat open voor eigen interpretatie. Hoewel de single ‘Get Better’ een duidelijke knipoog bevat naar de pandemie, vormen donkere thema’s als liefde en verlies al jaren de rode draad in de discografie van de band.

Wil je een seintje ontvangen als de kaartverkoop begint?
Meld je hier aan om een ticketreminder te ontvangen voor Vorst Nationaal.
Meld je hier aan om een ticketreminder te ontvangen voor AFAS Live.




Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



The cool Quest

THE COOL QUEST OP TOURNEE DOOR NEDERLAND LANGS VIER...The Cool Quest doet vanaf 23 september een korte tournee door Nederland. De...

DJIsisnews

DJ ISIS VIERT 30 JAAR ALS ARTIEST MET OPTREDEN IN... Dj Isis is een Nederlandse dj en producer. Niet alleen in Nederland is ze...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.