Politie grijpt niet in bij protest: nachtclubs kunnen zaterdag open

review: Unmute Us Rotterdam
Politie grijpt niet in bij protest: nachtclubs kunnen zaterdag open
Door sjoertb op 09 februari 2022 - 11:44 De protestactie 'De nacht staat op' van de nachtclubs aanstaande zaterdagnacht 12 februari zal niet worden tegengehouden door agenten. Boetes zullen niet opgelegd worden. Vanuit de politievakbonden wordt de achterban opgeroepen om de "geplande protestactie van de nachthoreca ‘zonder handhaving of sancties door te laten gaan'". Zo is te lezen in het AD.

Een factor die meeweegt is de nieuwe politie-cao. Het kabinet komt bepaalde eisen niet tegemoet volgens vier politiebonden. Recent overleg leidde niet tot toezeggingen rondom inkomen van politiemensen en meer capaciteit bij de korpsen. De politiebonden willen een signaal afgeven aan het kabinet die op handhaving rekende.

Politiemedewerkers gaan niet in staking dit weekend maar gaan zich focussen op primaire politieta­ken als noodhulp en dienstver­le­ning aan burgers. Ook boa's worden opgeroepen om solidair te zijn met de actie van de politie.

Er wordt verwacht dat tienduizenden Nederlanders op 12 februari uitgaan. Tickets voor feesten zijn op veel plaatsen uitverkocht. Onder meer Paradiso in Amsterdam, 013 in Tilburg, Patronaat in Haarlem, Fluor in Amersfoort, De Helling in Utrecht en Annabel in Rotterdam gaan open zaterdagnacht.

Foto: Unmute Us in Rotterdam door Marc de Jong


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Rivierenhof

BETH HART, CHET FAKER EN CAT POWER NAAR...Aankomende zomer komen de optredens terug naar Openluchttheater Rivierenhof....

Woodkid]

WOODKID IN JUNI NAAR TIVOLIVREDENBURG Woodkid is terug! Het is al een tijdje geleden dat hij op het podium stond...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.