Koningsnachtconcert terug in Concertgebouw met o.a. Thomas Azier, Jeangu Macrooy en MEAU

review: Thomas Azier - 4/12 - TivoliVredenburg Thomas Azier
Koningsnachtconcert terug in Concertgebouw met o.a. Thomas Azier, Jeangu Macrooy en MEAU
Door melissavkoldam op 12 januari 2022 - 13:46 Het traditionele Koningsnachtconcert is terug in Het Concertgebouw met vier Nederlandse singer-songwriters: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier. Hiermee treden ze in de voetsporen van internationale artiesten zoals Patrick Watson, Fink en Benjamin Clementine.

Op dinsdag 26 april zullen deze artiesten samen met Camerata RCO, een ensemble met leden uit het Concertgebouworkest, optreden tijdens de Music Bowl waarin pop en klassiek samenkomen. De kaartverkoop is vandaag gestart, een ticket kost tussen de 29 en 45 euro. Een ticket voor Koningsnacht in het Concertgebouw koop je hier.

Met het nieuwe Koningsnachtconcert wordt een traditie voortgezet: een bijzonder concert waarbij popartiesten zich met een klassiek orkest verbinden. Eerder verwelkomde het Concertgebouworkest een keur aan internationale popartiesten tijdens Koninginnenacht en Koningsnacht: CocoRosie, Patrick Watson, Benjamin Clementine en José James. Fink bracht zelfs een album uit naar aanleiding van zijn optreden. In 2022 wordt deze formule samen met jongerenvereniging Entrée en de Concertvrienden van Het Concertgebouw en Concertgebouworkest voortgezet.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Spot (Oosterpoort) news

BLOOD RED SHOES MEE NAAR BELGIË EN NEDERLAND ALS...White Lies gaat in april touren en komen daarbij ook naar België en...

festivalinfonieuwlogo

DE BESTE 50 ALBUMS VAN 2021 VOLGENS DE FESTIVALINFO... In 2021 is ons team van recensenten weer druk geweest met nieuwe releases....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.