Belgische theaters en bioscopen weer open na protest en oordeel van Raad van State

Unmute Us protesten
Belgische theaters en bioscopen weer open na protest en oordeel van Raad van State
Door sjoertb op 29 december 2021 - 11:05 Dinsdagavond heeft de Belgische regering besloten dat de theaters en bioscopen weer open mogen. Eerder op de dag had de Raad van State namelijk geoordeeld dat de sluiting van de cultuursector te ver gaat.

De sluiting van de cultuursector in het land wordt als "disproportioneel" gezien en zonder "adequate motieven". Er is niet voldoende aangetoond waarom juist theaters en concertzalen dicht moeten. Er worden vraagtekens gezet bij het verhaal dat het bezoeken van voorstellingen een gevaar is voor de volksgezondheid.

De sluiting werd vorige week vrij abrupt aangekondigd en ging vanaf Tweede Kerstdag in. Een aantal theaters en bioscopen wilde niet meedoen aan de maatregelen en er was onrust in het land. Zelfs gemeenten gaven aan niet in te gaan grijpen. In meerdere Belgische steden werd zondag geprotesteerd tegen de sluiting.

Door de schorsing van de regels mogen er weer 200 toeschouwers met mondmasker en coronatoegangsbewijs gezamenlijk in een theater of een bioscoop zitten.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Poppodium Volt

DUITSE NEO SOULBAND RHONDA VOOR DRIE CONCERTEN NAAR...De soulvolle en expressieve stem van Milo Milone in combinatie met het...

Patronaat news

25 LANDELIJKE PODIA ONTSTEKEN KLEURRIJK LICHT VOOR... Op initiatief van Patronaat Haarlem ontsteken 25 podia en theaters kleurrijk...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.