13 festivals en poppodia genomineerd voor een IJzeren Podiumdier

Ijzeren podiumdier
13 festivals en poppodia genomineerd voor een IJzeren Podiumdier
Door RobZ op 24 december 2021 - 15:18 De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Het zijn peer-to peer-prijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. Dertien organisaties en projecten maken dit jaar kans op een IJzeren Podiumdier. De prijs wordt vrijdagmiddag 21 januari op de digitiale editie van ESNS uitgereikt.

Anders dan in voorgaande jaren dingen bij de VNPF aangesloten organisaties en de daarbij werkende professionals niet mee om de overtreffende trap-titel “De Beste van 2021”. Vanwege COVID-19 is de VNPF-leden gevraagd: welke organisatie of welk project verdient volgens jullie een extra eerbewijs vanwege een indrukwekkende en bijzondere prestaties in 2021? Daarbij is gelet op de volgende vragen. Wat was de uitdaging, wat was het (creatieve) idee? Hoe is het uitgevoerd? Waarom was het relevant? Waren er tastbare resultaten van het project? Wat is er geleerd van het project? Het aantal aanmeldingen was overweldigend groot. De kandidaten tonen allemaal initiatief, een enorme gedrevenheid en dito veerkracht.

Dit leverde de volgende lijst genomineerden voor de IJzeren Podiumdieren op: Doornroosje: Open Source Radio, Eurosonic Noorderslag (online) 2021, FluXus Filmwerkgroep, Hedon, Into The Great Wide Open, Le Guess Who?, Melkweg: School of Melkweg, PAARD, Rewire (online), Roadburn Redux - Roadburn, Stem als een Ster - 013, TivoliVredenburg: Studio Pandora & Walk the line en X Valkhof Festival.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Patronaat news

25 LANDELIJKE PODIA ONTSTEKEN KLEURRIJK LICHT VOOR...Op initiatief van Patronaat Haarlem ontsteken 25 podia en theaters kleurrijk...

Heino

HEINO PLANT WEIHNACHTFEST TOUR OPNIEUW IN EN VOEGT... De legendarische Duitse zanger Heino is de populairste schlagerartiest ter...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.