Nationaal Jeugd Jazz Orkest gaat op tour onder leiding van Maarten Hogenhuis

Maarten Hogenhuis
Nationaal Jeugd Jazz Orkest gaat op tour onder leiding van Maarten Hogenhuis
Door melissavkoldam op 10 november 2021 - 11:58 Meester-saxofonist, componist en bandleider Maarten Hogenhuis is tot eind 2022 artistiek leider en solist van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Zij gaan eind van het jaar op tournee met een door Hogenhuis op maat geschreven, eclectisch programma op het snijvlak van jazz, pop & afro grooves.

De concerten:
10-11-2021 - LantarenVenster, Rotterdam (tickets)
01-12-2021 - Paard, Den Haag (tickets)
11-12-2021 - Bimhuis, Amsterdam (tickets)
19-12-2021 - TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
14-01-2022 - De Vorstin, Hilversum (tickets)
21-01-2022 - De Harmonie, Leeuwarden (tickets)

NJJO
Het NJJO werd al door de 30.000 collega muzikanten/artiesten bekroond met de Zilveren Notekraker als de nieuwe smaakmaker op de podia. Aangevoerd door Maarten Hogenhuis doorlopen de 20 toptalenten van het NJJO 2021 een coaching traject, gekoppeld aan tournees en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

Maarten Hogenhuis
Maarten Hogenhuis is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, speelt in duo samen met gitarist Jesse van Ruller en leidt daarnaast zijn eigen trio. In de loop van Hogenhuis’ carrière spelen naast de kwaliteit als saxofonist zijn eigen composities een steeds grotere rol. En dat bleef niet onopgemerkt; in 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. Dit jaar bracht hij het album Spirits High uit in samenwerking met Jesse van Ruller, dat mede door de onconventionele instrumentatie (enkel saxofoon en gitaar) een bijzondere plaat is geworden.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Stef Bos

WINNEN: 2X2 TICKETS VOOR STEF BOS IN AHOY Stef Bos komt voor het eerst naar Ahoy! En maakt er een waar feest van met...

parkwaydrivenews1

PARKWAY DRIVE MET WHILE SHE SLEEPS NAAR AFAS LIVE EN... De Australische band Parkway Drive komt naar Nederland en België. Op...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.