Corona-regels vanaf 25 september: o.a. 75% capaciteit, coronapas, nachtclubs nog dicht

Dua Lipa
Corona-regels vanaf 25 september: o.a. 75% capaciteit, coronapas, nachtclubs nog dicht
Door sjoertb op 15 september 2021 - 09:47 Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september zijn de nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Enerzijds is er een versoepeling: de 1,5 meter afstand en maximale bezoekerscapaciteit vervalt voor buitenevenementen. Toch blijft het knagen in de evenementen- en horeca-sector.

Voor binnenevenementen zonder vaste zitplaats geldt namelijk een publiekscapaciteit van 75 procent. Theaters, bioscoopzalen en concerten met zitplaatsen mogen wel de volle capaciteit benutten. Nachtclubs en horeca moeten van 0.00 tot 6.00 uur gesloten blijven. Doordat de zitplaatsverplichting op 1,5 meter afstand vervalt voor de horeca kunnen meer mensen tegelijk naar een café of restaurant.

Een obstakel voor de bezoekers is echter dat ze een coronapas (oftewel een coronatoegangsbewijs) en legitimatie moeten laten zien (vanaf 13 jaar). Dit coronatoegangsbewijs is een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs van maximaal zes maanden oud of een testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Compensatie
Door de restrictie van 75 procent bezetting voor binnenevenementen zonder zitplaats kunnen er minder kaartjes verkocht worden. Het demissionaire kabinet heeft daarvoor 15 miljoen euro uitgetrokken als financiële tegemoetkoming. Vaak is de baromzet een grote factor om winst te maken. Of daar rekening mee gehouden wordt is onduidelijk.Status Quo

STATUS QUO NAAR BRUSSEL IN 2022 Status Quo gaat weer op tour in 2022. Francis Rossi en zijn handlangers...

ZEA

ZEA PRESENTEERT ALBUM BIJ EXPLORE THE NORTH, WORM EN... ZEA brengt op 19 november zijn tweede Friestalige album ' Witst noch dat...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.