Melkweg komt met boek over hun 50-jarige historie: Melkweg 50 Lichtjaren

50 jaar Melkweg
Melkweg komt met boek over hun 50-jarige historie: Melkweg 50 Lichtjaren
Door RobZ op 16 juli 2021 - 15:28 Afgelopen jaar bestond Poppodium Melkweg in Amsterdam 50 jaar. Door de coronacrisis kon het jubileum helaas niet gevierd worden zoals gepland. Gelukkig heeft de Melkweg niet stil gezeten. Begin juli verscheen een boek getiteld: Melkweg 50 Lichtjaren over de nu 50 jaar durende geschiedenis van het Amsterdamse podium.

De kleurrijke publicatie toont een halve eeuw Melkweg in de voorhoede van muziek, kunst en film. Nu het licht aan het einde van de tunnel gloort en de de podia eindelijk weer voorzichtig open kunnen, staat de Melkweg meer dan ooit te popelen om weer van start te gaan met programmeren en het vijftigjarig bestaan alsnog te vieren. In heb boek vind je flink wat archiefmateriaal en bijdragen van onder andere bekroond schrijver en spoken-word-artiest Zaïre Krieger, VPRO programmamaker David Kleijwegt, mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Melkweg oprichter Cor Schlösser.

Zelf zegt hij over de geschiedenis van de Melkweg: “Groeien van “Kosmies Centrum” voor de hippiegeneratie tot podium en ontmoetingscentrum voor een breed publiek kon alleen door de functie en romantiek uit 1970 los te laten. Daarnaast veranderde de samenleving als geheel, ze werd progressiever. De belangstelling voor het soort omgeving waarin de Melkweg een wegbereider was, werd gemeengoed.”

Het boek Melkweg 50 Lichtjaren kost 29,95 euro en is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels via de webshop van de Melkweg, Concerto en diverse boekhandels.Queen's Pleasure

NAJAARSTOUR VOOR QUEEN'S PLEASURE LANGS ZES...Queen’s Pleasure is een brutale, semi-psychedelische, 4 piece garagerockband...

Aurora news

EXTRA SHOW AURORA IN PARADISO De Noorse singer-songwriter Aurora zou al naar Paradiso (18/2) en Ancienne...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.