Wat zijn de mooiste locaties voor concerten ter wereld?

Sydney Opera House
Wat zijn de mooiste locaties voor concerten ter wereld?
Door RobZ op 17 juni 2021 - 11:14 Ben je een fervent liefhebber van concerten? Logisch natuurlijk, want dan kun je eigenlijk niet meer optimaal genieten van de muziek. Onderweg naar het concert kun je natuurlijk nog wel gaan online gokken. Hiervoor moet je natuurlijk wel veel over gokken weten, terwijl het ook goed is om te weten wat de mooiste locaties voor concerten ter wereld zijn.

Royal Albert Hall in Londen
De Royal Albert Hall, geopend in 1871 door koningin Victoria, is één van de meest gekoesterde en onderscheidende locaties voor concerten in het Verenigd Koninkrijk. Het biedt plaats aan 5272 mensen en organiseert jaarlijks meer dan 400 evenementen, waaronder rock-, pop- en klassieke concerten, opera- en balletvoorstellingen, filmvertoningen en sportevenementen. Regelmatige artiesten zijn onder meer Eric Clapton, Shirley Bassey en James Last. 'The Proms' is het bekendste evenement en wordt er sinds 1941 elke zomer gehouden. De zaal heeft overigens n og een tweede speelruimte, wat de Elgar kamer genoemd wordt. Ook hier vinden muziekevenementen plaats.

Sydney Opera House in Sydney
Het Sydney Opera House, de nummer één locatie voor livemuziek in Australië, organiseert meer dan 2000 evenementen per jaar voor meer dan 8,2 miljoen mensen. Dit centrum voor uitvoerende kunsten met meerdere locaties is gebouwd in 1973 en was gastheer voor enkele van de muzikale grootheden, zoals Brian Wilson, Bon Iver en Mary J. Blige. In het Sydney Opera House zitten meerdere zalen. In de grootste concertzaal kunnen ruim 2,5 duizend toeschouwers zitten. Daarnaast vind je hier ook nog een prosceniumtheater, dramatheater, speelhuis, studio, opnamestudio, buitenplein en de Utzon zaal. In het buitenplein kun je geld gemakkelijk storten in het casino waardoor je kunt gaan online gokken.

Radio City Music Hall in New York
De Radio City Music Hall staat bekend als het 'paleis voor het volk'. Gebouwd voor artiesten om te entertainen en te amuseren terwijl ze verheffend en inspirerend zijn, is Radio City een plaats van schoonheid die geweldig entertainment biedt tegen betaalbare prijzen. Het grote en opvallende art-deco auditorium is gebouwd in 1932 en biedt plaats aan ongeveer 5960 zitplaatsen. De entreehal is opmerkelijk met een hoogte van ruim 18 meter. Naar verluidt is de Radio City Music Hall zelfs het allergrootste overdekte theater ter wereld, al is dat niet helemaal duidelijk.

Dubai Opera House in Dubai
Dubai Opera House is een nieuwer gebouw, het is nota bene pas in 2016 geopend. Het heeft artiesten en groepen van over de hele wereld gehad, zoals Katherine Jenkins, Russell Howard, tribute-acts van wereldklasse, ballet en klassieke concerten. Deze zaal met 2500 zitplaatsen is perfect voor akoestische, klassieke en pop-optredens. Het luxe culturele gebied van het centrum van Dubai is de locatie voor de prachtige locatie voor livemuziek. Er zijn bovendien drie manieren waarop de hal kan worden geconfigureerd; als theater, concertzaal of evenementenlocatie met vlakke vloer. In dit gebouw zit ook nog eens een restaurant met een prachtig uitzicht op Dubai, waar je op je smartphone alles over online gokken kunt lezen tijdens het eten.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



BlofPaskalJakobsennieuws

NIEUWE NAMEN VOOR HET ZOMERTHEATER: O.A. BLØF, GUUS...Er zijn nieuwe shows toegevoegd aan Het Zomertheater in Den Bosch. De...

Little Simz

LITTLE SIMZ NAAR MELKWEG EN TRIX In januari komt Little Simz weer onze kant op. Twee shows staan er in de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.