The Streamers nemen zaterdag afscheid met concert in de Kuip

The Streamers news_groot
The Streamers nemen zaterdag afscheid met concert in de Kuip
Door RobZ op 24 mei 2021 - 16:28 Vorige week konden we al melden dat de in korte tijd legendarisch geworden band The Streamers op 29 mei een nieuw livestream concert zou geven. Vandaag is de 'voorverkoop' begonnen en blijkt het gelijk het definitieve afscheidsconcert van the Streamers te zijn.

Aanstaande zaterdag, 29 mei, geeft het collectief van 18 Nederlandse artiesten een afscheidsconcert vanuit De Kuip in Rotterdam. De band gaat tegen alle gewoontes in niet uit elkaar omdat er ruzie is, ze willen stoppen op het hoogtepunt en kijken uit naar optredens voor publiek. De laatste show zal opnieuw te volgen zijn via een gratis livestream waarbij kijkers vriendelijk wordt gevraagd om een bedrag naar keuze achter te laten in de fooienpot. De opbrengst daarvan komt volledig ten goede aan de artiesten die belangeloos optreden en de makers van het evenement. De kaartverkoop voor The Streamers, The Final Farewell Show, is per direct gestart via de website.

Begin maart kondigden Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, VanVelzen, Suzan & Freek, Paul de Munnik, Typhoon, Thomas Acda, Diggy Dex, Nick & Simon, Maan, Danny Vera, Miss Montreal, Snelle, Armin van Buuren, Paul de Leeuw en manager Frank Lammers aan een gelegenheidsband te beginnen met als doel Nederland leuke avonden te bezorgen tijdens de lockdown periode. Het eerste optreden van de ‘Holland Tour’ vanuit Carré in Amsterdam trok 1.2 miljoen kijkers. Op Koningsdag was het vervolg vanaf Paleis Noordeinde in aanwezigheid van het Koninklijk gezin zelfs het best bekeken programma van de dag met 2.5 miljoen streamende Nederlanders vanuit meer dan 100 landen. The Streamers hopen dit aantal te overtreffen met hun concert van de Kuip in Rotterdam. Andre Hazes doet zaterdag mee als gastartiest.

Guus Meeuwis, die samen met Kraantje Pappie oprichter van de band is: “The Streamers hebben in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek voelt het goed om het bandboek te sluiten. Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk. Komende zaterdag knallen we nog 1 keer de huiskamers in en we hopen daarna weer snel iedereen voor ons eigen podium te zien”. Kraantje Pappie: “De keuze voor De Kuip was snel gemaakt. The Streamers zal de boeken in gaan als de grootste gelegenheidsband van ons land. Dan moet je afsluiten in een stadion! Het liefst één met een groot muzikaal verleden. Madonna, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones en The Streamers. Ons verhaal is af. Maar we gaan nog 1 keer alles geven. Zaterdag volgt een nieuwe show waar mensen het nog lang over zullen hebben”.

Deze en vele andere livestream-concerten vind je in onze livestream agenda.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



TivoliVredenburg

NIEUWE TOURNEE FUTURE ISLANDS LANGS TIVOLIVREDENBURG...Met elk nieuw album nestelt Future Islands zich meer en meer in het rijtje...

Dry Cleaning

VIER CONCERTEN BEGIN 2022 VOOR DRY CLEANING De Londense band Dry Cleaning heeft een flinke Amerikaans en Europese...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.