Gratis concert Earth, Wind & Fire in Hoek van Holland

Door Knoedel op 08 mei 2008 - 13:33 De legendarische Amerikaanse soulgroep Earth Wind & Fire komt naar Hoek van Holland. De groep treedt op tijdens het evenement Get HOEKT on Live Music op zondag 10 augustus 2008. Het optreden is volledig gratis toegankelijk en daarmee laat Hoek van Holland de powerpop van Earth Wind & Fire herleven voor een groot publiek. Het concert vindt plaats op het Hoekse strand en maakt onderdeel uit van Get HOEKT, het evenementenseizoen in Hoek van Holland.

Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



inme_news.gif5

INME NAAR UTRECHT EN TILBURGHet Engelse InMe zal naar Nederland komen. De alternatieve groep zal te...

Madonna13

MADONNA OP 2 SEPTEMBER IN DE ARENA Dat Madonna een nieuw album uitgebracht heeft, kan haast niemand ontgaan...

REACTIES

Avatar Georia
do 08 mei 2008 13:47

Georia Komen er nog meer bands? Niet dat dit slecht is...

 0
Avatar Tabbueno
do 08 mei 2008 21:33

Tabbueno Cool, lekker bij het strand. En ook nog gratis, leuk geregeld.
Ik denk dat ik dit wel ga checken, ik bedoel, Earth Wind & Fire live... een leuke om aan mijn lijstje toe te voegen.

Spelen ze nog in hun originel bezetting?

 0
Avatar skabuoy
vr 09 mei 2008 15:31

skabuoy Er spelen nog drie originele leden in, als ik het goed heb onthouden, waaronder Maurice White en Philip Bailey. Zoiets hoorde ik laatst ten minste op de radio. Het is niet 'fact checked', dus hang me er niet aan op als ik er naast zit. ;-)

 0
geen avatar
do 29 mei 2008 15:09

Amsterdam_tim Het betreft niet de originele band, maar een COVERBAND>

Zie:
Onder leiding van voormalig bandlid Al McKay, deze groep presenteert de Earth Wind & Fire Experience. Op zondag 10 augustus 2008 laat Hoek van Holland de powerpop uit de hoogtijdagen van Earth Wind & Fire herleven met een uniek en gratis toegankelijk concert. De show vindt plaats op het Hoekse strand en valt binnen de programmering van Get HOEKT, het evenementenseizoen in Hoek van Holland. Op 6 juli en 10 augustus presenteert de Rotterdamse badplaats twee gratis toegankelijke events op het strand: Fish & Fiësta (6 juli) en Get HOEKT on Live Music (10 augustus).

Winnaar van 5 Grammy Awards Al McKay was een van de meest belangrijke bandleden van de formatie Earth Wind & Fire totdat hij in 1980 de band verliet. Sindsdien treedt hij op met zijn eigen band, de Al McKay Allstars. Zij presenteren zich met de “Earth Wind & Fire Experience”. Ook trompettist Michael Harris, ooit lid van de vermaarde Phenix Horns die het geluid van Earth Wind & Fire zo kenmerkend maakte, is tegenwoordig lid van de Al McKay Allstars.

De muziek van Earth Wind & Fire is dertig jaar na hun eerste hit nog altijd mateloos populair. De groep zette zichzelf in de jaren zeventig op de kaart met hits als Boogie Wonderland, Let’s groove, September en Fantasy. Al McKay en zijn band die de Earth Wind & Fire Experience brengen, zullen de fans niet teleurstellen: alle grote hits uit de hoogtijdagen van Earth Wind & Fire zullen op 10 augustus de revue passeren. Het concert is geheel gratis bij te wonen.

Fish & Fiësta
Get HOEKT laat al eerder van zich horen. Op zondag 6 juli wentelt het Hoekse strand zich in mediterrane sferen met een groots opgezet culinair feest. Tijdens Fish & Fiësta kunnen bezoekers zich tegoed doen aan een visbarbecue die omlijst wordt met een groots latin georiënteerd feest met diverse DJ’s.

Get HOEKT wordt georganiseerd door evenementenorganisator DUCOS Productions, bekend van het Ortel Dunya Festival, Parkpop en Ortel Zomercarnaval.

 0
geen avatar
do 29 mei 2008 15:10

Amsterdam_tim skabuoy schreef:
Er spelen nog drie originele leden in, als ik het goed heb onthouden, waaronder Maurice White en Philip Bailey. Zoiets hoorde ik laatst ten minste op de radio. Het is niet 'fact checked', dus hang me er niet aan op als ik er naast zit. ;-)

Maurice White tourt niet meer. Ralph Johnson, Philip Bailey (zang), Verdine White (bass) zijn nog over van de originele band.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.