Datums voor Back To Live (Fieldlab) concerten in Ziggo Dome en festivals bij Walibi Holland bekend

Corona opstelling NAAZ Rotterdam
Datums voor Back To Live (Fieldlab) concerten in Ziggo Dome en festivals bij Walibi...
Door RobZ op 15 februari 2021 - 14:14 Goed nieuws! De aangekondigde Fieldlab praktijktest concerten en festivals hebben een datum gekregen. De Fieldlab events zijn een initiatief met als doel om te experimenteren en kennis te vergaren met/over evenementen in coronatijd.

Zaterdag 6 maart start om 15.00 uur in Ziggo Dome in Amsterdam een dance event. Een dag later vindt daar om 16.00 uur een concert plaats. Op zaterdag 13 maart staat het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival en op zondag 14 maart van een popfestival. De organisatie van de vier evenementen is in handen van MOJO en ID&T.

De datums van de testevents zijn bekend gemaakt door Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, tijdens het congres Back to Live in het Beatrix Theater, Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, in Utrecht. Mona Keijzer: “Terug naar normaal, of het nu gaat om een congres met je collega’s, een sportwedstrijd of een concert bezoeken: dat wil iedereen graag. Daarom zijn deze praktijktesten zo ontzettend belangrijk. Niet alleen biedt het perspectief voor de ondernemers, maar ook voor de bezoekers ervan. Want we snakken allemaal naar perspectief. Met deze praktijktesten doen we dat veilig en verantwoord, waarbij we rekening houden met de ontwikkelingen van het coronavirus. Naast de al bekende praktijktesten, starten we in maart ook met het testen van twee evenementen binnen en twee festivals buiten. En dat is vooruitkijken.”

Bij de concerten in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, te verdelen in 3 groepen van 500 personen.

Er wordt onderzoek gedaan door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

De line-up van alle events wordt binnenkort bekendgemaakt en dan gaat ook de kaartverkoop van start. Via de website backtolive.nl kunnen geïnteresseerden zich nu al aanmelden.BESTEL GELIJK TICKETS VOOR DEZE CONCERTEN
Bestel tickets Fieldlab concert - dance in Ziggo Dome
Tickets Fieldlab concert - dance
KIES TICKET
za 06 mrt
Fieldlab concert - dance
Ziggo Dome, Amsterdam
€ 15,00 - 20,00
zo 07 mrt
Andre Hazes Jr.
Ziggo Dome, Amsterdam
€ 15,00 - 20,00
UB40 news

TOUR UB40 NAAR VOORJAAR 2022 VERPLAATST, MET...De Britse band UB40 werd eind jaren 70 opgericht. Met de grote hit Red Red...

Mama's Jasje news

BELGISCHE TOUR MAMA'S JASJE VERPLAATST NAAR NAJAAR... De Belgische formatie Mama's Jasje bestaat al sinds 1989 en heeft al meer...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.