Meshuggah en Zeal & Ardor naar 013 en Ancienne Belgique

Meshuggah
Meshuggah en Zeal & Ardor naar 013 en Ancienne Belgique
Door KaylynB op 16 december 2020 - 17:13 Deathmetal band Meshuggah, met ingewikkelde wiskundige palm-muted riffs, stond in 1995 aan de wieg van het genre ‘djent’. In 2020 zijn de Zweden uitgegroeid tot tech-metal pioniers met een discografie bestaande uit albums zoals ‘Chaosphere’ (1998), ‘Nothing’ (2002) en ‘Catch 33’ (2005). De band is moenteel bezig in de studio aan de opvolger van hun laatste plaat ‘The Violent Sleep of Reason’. Volgend jaar komt Meshuggah samen met Zeal & Ardor voor naar 013 in Tilburg en Ancienne Belgique in Brussel.

Het Zwitsers/Amerikaanse Zeal & Ardor is dan special guest. Ook deze band verzon een heel nieuw genre; Slave spirituals gemixt met black metal. Het project van Manuel Gagneux is geen onbekende in Tilburg. Het is de stad waar ze ontdekt werden (door het Tilburgse Reflections Records) en waar ze na een show op 'Roadburn' omarmd werden in de metalwereld. Na debuut EP ‘Devil is Fine’ en debuutalbum ‘Stranger Fruits’ keert Zeal & Ardor terug naar Tilburg met hun nieuwe EP ‘Wake of a Nation’.

Concertdata:
25-11-2021 - 013, Tilburg (tickets)
11-12-2021 - Ancienne Belgique, Brussel

De voorverkoop van dit concert van Meshuggah en Zeal & Ardor start vrijdag 18 december om 11.00. Wil je een herinneringsmail ontvangen voor de start van de voorverkoop? Klik dan op de volgende ticketreminder.
Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMelkweg nieuwe logo

EXTRA MELKWEG-SHOW VOOR CANADESE BAND PALAYE ROYALE Palaye Royale blijft een extra nachtje in Amsterdam. De Canadese fashion...

The Dead South news

THE DEAD SOUTH MET NIEUW ALBUM NAAR DE MELKWEG,... De Canadese band The Dead South brengt bluegrass muziek mee naar Europa...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.