Haagse culturele instellingen krijgen huur in de coronaperiode kwijtgescholden

Corona sfeer Carre
Haagse culturele instellingen krijgen huur in de coronaperiode kwijtgescholden
Door KaylynB op 04 december 2020 - 15:16 Dertig culturele instellingen in Den Haag hoeven over de coronaperiode geen huur te betalen. Dat heeft wethouder Robert van Asten besloten. Dit melden diverse media. Onder andere het Nationale Theater, Theater aan het Spui en Theater Diligentia hoeven dus over de periode vanaf maart (8 maanden nu) geen huur aan de gemeente te betalen voor hun panden.

De steunmaatregel geldt voor alle culturele instellingen in Den Haag die een pand van de gemeente huren of in een verzamelgebouw van de gemeente zitten en daar onderhuren.

De Haagse culturele sector had al eerder tijdens de coronacrisis gevraagd om een huurkorting, maar dit stuitte op praktische bezwaren. Minister Ingrid van Engelshoven heeft vorige maand in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat het kwijtschelden van de huur niet als omzet wordt gezien. Vervolgens heeft de gemeente Den Haag besloten om alsnog een huurkorting in te stellen. Particuliere huurders komen niet in aanmerking voor de kwijtschelding.

Een van de theaters die geholpen wordt is Diligentia. Zij krijgen ongeveer zestigduizend euro terug, vertelt woordvoerder Mariette van Solingen aan Omroep West. De vergoeding is alleen voor het theater Diligentia. De organisatie beheert ook het theater PePijn. Omdat dit een particulier theater is, komt dit theater niet in aanmerking voor steun door middel van kwijtschelding van de huur.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



3JS

NOG EENS DRIE CLUBSHOWS IN HET NAJAAR VAN 2021 VOOR 3JSOp 23 november schreven we al over de aanstaande clubtour van 3JS ....

Perturbator

PERTURBATOR, HEALTH EN AUTHOR & PUNISHER IN OKTOBER... De Franse producer James Kent ook wel Perturbator is een pionier in wat...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.