Nachtclub en concertzaal de Maassilo komende winter omgebouwd tot daklozenopvang

Maassilo
Nachtclub en concertzaal de Maassilo komende winter omgebouwd tot daklozenopvang
Door JenitaPostma op 09 november 2020 - 11:27 Nachtclub en concertzaal De Maassilo in Rotterdam-Zuid moest afgelopen maanden door de coronacrisis 115 van de 120 personeelsleden ontslaan. Sommigen hiervan werkten al meer dan tien jaar voor het podium. Komende winter gooit het podium het over een andere boeg. De Maassilo zal geen feest- en concertgangers verwelkomen, maar daklozen. Dit meldt het AD.

De 10.000 vierkante meter zaal in de Oude Graansilo, wat ooit was omgetoverd voor feesten en concerten stond sinds maart opeens leeg. Daarom stuurde uitbater Richard van Beusekom een mailtje naar de gemeente, met de vraag of ze nog plek nodig hadden voor de nachtopvang. Nu staan er 130 bedden in het podium, netjes op gelijke afstand van elkaar. Het is de bedoeling dat daklozen er ’s avonds en ’s nachts kunnen eten, slapen en douchen.

De gemeente was nog op zoek naar een plek voor de winteropvang, waar álle daklozen welkom zijn zodra de gevoelstemperatuur onder de nul graden zakt. In normale tijden worden extra bedden neergezet bij de ‘gewone’ opvang. Maar vanwege de coronacrisis is het bijplaatsen van extra bedden nu niet mogelijk. Daklozen moeten ook afstand kunnen houden. Voor de gewone nachtopvang is er sinds het voorjaar extra ruimte in een hotel en op een rivierschip. Voor de winteropvang is nu gekozen voor de Maassilo. Na die twee weken zijn de bedden alleen bij winterse kou open.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Neushoorn

NEUSHOORN, 3VOOR12/FRIESLAND EN D’DRIVE GEVEN FRIES...Poppodium Neushoorn in Leeuwarden gaat samen met 3voor12/Friesland en...

TivoliVredenburg

POPPODIUM TIVOLIVREDENBURG BRENGT MET STUDIO... Door het sluiten van poppodia en clubs vanwege de verscherpte...

REACTIES

geen avatar
ma 09 nov 2020 17:32

eatsleeprave.. Wow 120 medewerkers. Vraag mij af of alles ooit nog terug komt zoals het was...

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.