Geen uitzondering voor Ziggo Dome en AFAS Live op 30 bezoekersmaatregel

Maan (1.5e meter corona show)
Geen uitzondering voor Ziggo Dome en AFAS Live op 30 bezoekersmaatregel
Door sjoertb op 01 oktober 2020 - 11:59 In Amsterdam hoeven tien culturele instellingen zich niet te houden aan maximaal dertig bezoekers. De rest van de podia in de hoofdstad waaronder Ziggo Dome en AFAS Live mogen vanwege de nieuwe corona-bestrijdingsmaatregelen niet meer dan dertig man ontvangen.

De concerthal-houders zijn teleurgesteld. AFAS Live reageerde verbijsterd: "Wij begrijpen de zorg van het kabinet en de noodzakelijke maatregelen. Maar AFAS Live heeft de afgelopen periode, tijdens hun evenementen, juist bewezen geheel coronaproof te zijn. Hier hebben wij veel in geïnvesteerd. De gemeente heeft hier kennis van genomen en uitgesproken hier zeer tevreden over te zijn."

De culturele instellingen met de uitzondering worden financieel ondersteund door subsidies. Bij AFAS Live is dat niet het geval. Door de aanhoudende coronamaatregelen komt het podium mogelijk in heel zwaar weer.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam kan de podia met uitzondering nog uitbreiden. AFAS Live heeft de vijf geplande concerten van The Analogues tussen 9 en 11 oktober helaas al af moeten zeggen. Ziggo Dome hoopt de Avond van de Filmmuziek in hetzelfde weekend door te kunnen laten gaan maar stelt de opbouw nog even uit.

Ook De Alliantie van Evenementenbouwers verbaast zich over de inconsistentie van het verlenen van ontheffingen aan evenementenlocaties in Nederland en noemt het volkomen willekeur.

Foto door Irwan Notosoetarso: Maan en band houden 1.5 meter afstand tijdens coronaproof show in Ziggo DomeLuka Bloom

LUKA BLOOM VERPLAATST TOUR NAAR NAJAAR 2021' You Couldn't Have Come At A Better Time ' heet de tour van Luka Bloom ....

Hannah Mae

HANNAH MAE NAAR 7 POPPODIA MET 'LITTLE THINGS TOUR' De Drentse Hannah Mae komt in november met haar 'Little Things Tour' naar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.