'Zonder steunpakket van KLM-achtige proporties vallen podia als Melkweg, Paradiso en 013 om'

Rock Werchter 2017 sfeer
'Zonder steunpakket van KLM-achtige proporties vallen podia als Melkweg, Paradiso en...
Door RobZ op 25 juni 2020 - 12:31 Een stevige uitsptraak van de directeur van de VNPF (Vereniging Nederlandse Podia en Festivals): volgens hem zullen bekende popodia als Melkweg, 013 en Paradiso onherroepelijk omvallen als ze geen steunpakket van de Nederlanse overheid krijgen.

Premier Rutte maakte gisteren bekend dat evenementen en concerten in principe weer vanaf 1 juli zijn toegestaan. Zo lang er maar 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dit is in podia in het Nederlandse clubcircuit precies het pijnpunt. Er is simpelweg geen ruimte om concerten te organiseren met kostendekkende capaciteit. De branche is blij met de eerder dan verwachte versoepelingen, maar er blijft hulp nodig. Volgens Berend Schans: “Zonder een steunpakket van KLM-achtige proporties wordt het dit najaar een slagveld. Het enige wat echt helpt, is het schrappen van die 1,5 meter, maar ik snap dat dat lastig ligt.”

Schans voorziet ook grote problemen voor de Nederlandse festivals. Zonder een vaccin blijft de 1,5 meter van kracht en dat betekent dat festivals maar een fractie van hun normale bezoekersaantallen kunnen binnen laten. Lowlands komt dan naar schatting uit op 15.000 bezoekers in plaats van de normale 55.000. “Dat lijken mooie getallen, maar hoe gaat Lowlands dat straks in hemelsnaam handhaven? Hoe houd je al die mensen op afstand? Daar heb je 4000 handhavers voor nodig, om nog maar te zwijgen over het extra personeel bij de toiletten. Nee, dit zal echt anders moeten.”

Poppodium 013 heeft al een reorganisatie aangekondigd waarbij 10 medewerkers hun baan kwijtraken. “De 1,5 metersamenleving zal nog lang van kracht blijven. Daardoor is het voor ons niet mogelijk om een podium als 013 met een gezonde exploitatie te draaien,” laat directeur Frens Frijns weten.

De directeur van Poppodium Rotown rekende eerder al voor dat concerten met 1,5 meter afstand ech niet uit kunnen:
Pierce Brothers news

PIERCE BROTHERS KOMEN IN FEBRUARI VOOR ZEVEN...Muziekgroep de Pierce Brothers geeft tijdens hun Europese tournee in...

hartje

RUBEN HEIN, VANVELZEN, EDSILIA ROMBLEY EN DOMINIC... Vorige week berichtten we al over de concerten en voorstellingen die...

REACTIES

geen avatar
vr 26 jun 2020 08:44

Diebythesword Hebben we KLM ,Air France en Lufthansa nog nodig nu we ook dichtbij vermaak kunnen vinden, al die overbodige meetings ook electronisch blijken te kunnen? Ik zeg nee. Als er ooit een nieuwe start mogelijk was is het nu wel. Dus ik zeg red de poppodia, heel jammer van al die werkgelegenheid in de luchtvaartsector, maar het is gebleken dat we heel goed zonder kunnen.

 0
Avatar metalupyourass
zo 28 jun 2020 02:37

metalupyourass En iedereen moet dan maar voor de rest van zijn leven onder de eigen kerktoren blijven?

Tuurlijk is de luchtvaart nog nodig.
Of hoe wou je anders dat artiesten op jouw festival in Nederland geraken?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.