Bouw nieuwe locatie Merleyn kan doorgaan

Merleyn - naamsvermelding Bo Kristiaan Janssen
Bouw nieuwe locatie Merleyn kan doorgaan
Door Cartman91 op 03 juni 2020 - 16:38 Poppodium Doornroosje heeft van de gemeente Nijmegen goedkeuring gekregen voor de bouw van een nieuw pand voor Merleyn. Op de huidige locatie van Merleyn, een podium met een capaciteit voor 200 personen, zorgt voor geluidsoverlast bij het naastgelegen restaurant. Vandaar dat concerten pas na 22:00 uur plaats mogen vinden, tot middernacht als de decibellen weer omlaag moeten.

Isolatie van het pand aan de Hertogstraat is ook niet mogelijk: de steunbalken lopen door meerdere panden heen. Doornroosje heeft dan het voormalige pomphuis van Vitens aan de Nieuwe Marktstraat op het oog als nieuwe locatie voor Merleyn.

De gemeente Nijmegen heeft de plannen van Doornroosje goedgekeurd. Zij vinden het pand geschikt voor een podium en acht het mogelijk om het pand te verbouwen binnen de huidige contouren van het pand. Daarnaast zal het voldoen aan de geldende geluidsnormen. Tevens zal de nieuwe locatie goed bereikbaar zijn met het OV en kunnen artiesten makkelijk naar binnen en de bevoorrading makkelijk plaatsvinden.

Voor het gebruik als poppodium is een bestemmingsplanwijziging nodig. De gemeente gaat hierover met de buurt in gesprek. Wanneer de verbouwing van het pand en de verhuizing plaats gaan vinden is nog niet bekend.

Merleyn valt sinds 2008 onder auspiciën van Doornroosje.

Het ontwerp en de beelden van de nieuwe Merleyn-locatie zijn van Bo Kristiaan JanssenGroene Engel

GROENE ENGEL KOMT MET 1,5 METER CONCERTEN MET O.A....Poppodium Groene Engel in Oss grijpt de mogelijkheid om kleinschalige...

Ruben Annink

TOUR RUBEN ANNINK UITGESTELD TOT MAART 2021 De Nederlandse singer-songwriter Ruben Annink , bekend geworden dankzij het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.