Overzicht nieuwe gevolgen Corona-virus voor concerten en festivals

Corona Virus
Overzicht nieuwe gevolgen Corona-virus voor concerten en festivals
Door sjoertb op 12 maart 2020 - 10:25 De evenementen-sector krijgt het de aankomende tijd nog steeds zwaar. De afgelopen dagen hielden we je op de hoogte in dit nieuwsbericht over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor concerten en festivals in Nederland en België en dit bericht ervoor.

Hieronder volgen actuele ontwikkelingen als gevolg van het coronavirus rondom concerten en festivals in Nederland, België en nabijgelegen landen:

- Tijdens de persconferentie van minister Bruins en minister Rutte is aangekondigd dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen voorlopig niet door zouden moeten gaan (minstens tot en met 31 maart). Dat geldt ook voor evenementen, musea en theaters. Organisaties mogen zelf de inschatting maken. Zie NOS.nl voor meer informatie.

- Parkway Drive komt niet naar Europa. Optredens op Paaspop en in Brussel gaan niet door.

- De Italiaanse Nirvana coverband Bleach kan om begrijpelijke redenen niet op tour. Dit betekent dat hun shows in Kroepoekfabriek, Metropool, Bibelot en Spirit of 66 niet doorgaan.

- Het concert van Mayan in Metropool Enschede gaat niet door. De Nederlandse band heeft Italiaanse bandleden en die kunnen het land niet uit. Het concert in Metropool wordt op 9 oktober ingehaald.

- De Europese optredens van Pentatonix gaan ook niet door vanwege Corona. De groep had optredens in Vorst Nationaal en twee optredens in Afas Live in de agenda staan.

- Guru Guru komt op 25 niet meer spelen in de Melkweg. Jared James Nichols laat zijn optredens in de Boerderij te Zoetermeer en Spirit of 66 in Verviers schieten.

- De tour van Krisiun en Gruesome is zojuist ook geannuleerd. Op 10 april zouden de bands in 013 te zien zijn en op 12 april in Iduna.

- Ook Poppodium het Depot in Leuven sluit haar deuren t/m 31 maart. Dat betekent een streep door de concerten van onder andere Kompromat, Portland, Blackwave. en Millionaire.

- One Direction zanger Louis Tomlinson schrapt z'n Europese tournee voorlopig. Het concert in Afas Live wordt verplaatst naar 8 augustus.

- Het concert van Maluma in de Ziggo Dome op 18 maart gaat ook niet door. Het optreden in Sportpaleis Anwerpen was al uitgesteld.

- Ancienne Belgique sluit in ieder geval tot en met 31 de deuren. Dat betekent dat de shows van Charlie Cunningham, Clouseau, Tove Lo, Eefje de Visser, Roosbeef en velen anderen niet doorgaan.

- Maddball komt met hun Rebellion Tour IX niet naar de Muziekgieterij en het Patronaat. De band laat weten: We are very sad to announce that due to circumstances out of everyones control (“corona virus”) – Venues have been forced to shutdown shows on our tour routing and more cancellations are inevitable. We will postpone Rebellion 9 to a later time period – If you purchased tickets in advance they will be honored moving forward. I’m sure we speak for ALL the bands involved when we say, we are super bummed that we can’t do this tour. We will begin to work on rescheduling this as soon as we can. Hopefully, we can make it up to everyone sooner than later! Thanks for your understanding and stay healthy.

- De tournee van de Engelse goth-rockers Sisters of Mercy wordt vanwege het corona-virus verplaatst naar september. De band zou spelen in de Muziekgieterij (13 maart), Doornroosje (15 maart), Oosterpoort (16 maart), Paard (18 maart) en Trix (31 maart).

- Het concert vanavond in de Melkweg van Sigala gaat niet door. U kunt raden naar de reden van afgelasting. Ook Glints komt niet optreden. Op Facebook geeft hij aan ziek te zijn.

- De tournee van Samantha Fish is geannuleerd. Dit betekent geen shows in De Helling (12 maart), Luxor Live (13 maart) en 013 (14 maart).

-Het vliegverbod van Europa naar Amerika gaat grote gevolgen gaat hebben voor alle Amerikaanse acts die op dit moment in Europa touren. Verschillende acts stoppen hun tour en proberen zo snel mogelijk thuis te komen.

-In Denemarken zijn bijeenkomsten vanaf 100 personen verboden. De strengste maatregelen in Europa tot nu toe. Het land kampt met ongeveer evenveel besmettingen als in Nederland. De afgelopen dagen was er een snelle stijging.

-In Duitsland zijn alle evenementen voor meer dan 1000 man verboden. De bekende Berlijnse club Berghain annuleert voorlopig alle evenementen tot 20 april. Nederlandse DJ's als Intergalactic Gary, Sandrien, Martyn, Steffi en Speedy J zouden er draaien.

-De tour van Machine Head gaat niet door. Op 2 juni zou de band in TivoliVredenburg optreden.

-Het poppodium Dynamo in Eindhoven gaat tot en met 16 maart dicht. Het concert van Turnstile is daardoor verplaatst naar Bibelot in Dordrecht. Eerder nam Muziekgebouw Eindhoven hetzelfde besluit.

-Het Amsterdamse Paradiso krijgt veel annuleringen en verplaatsingen vanuit de artiesten. Waar mogelijk worden vervangende acts geboekt. De show van Fritz Kalkbrenner wordt bijvoorbeeld vervangen door Lövestad, Tunnelvisions en Baril.

In de afgelopen dagen werd bekend dat de provincie Brabant alle concerten en festivals komende week verbiedt waardoor een groot aantal concerten en shows niet door gaan waaronder Holland Zingt Hazes. Zie hier de agenda van Noord-Brabant. Masters of Hardcore (28 maart) wordt verplaatst naar 5 september en STRP Festival (2 t/m 5 april) wordt afgelast.

Ook onder meer Pearl Jam, Santana en Madonna annuleerden shows.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefSalvador Sobral

EUOVISIE SONGFESTIVAL-WINNAAR SALVADOR SOBRAL NAAR...De Portugese zanger Salvador Sobral gaat op tour en komt ook naar de...

Douwe Bob

THEATERTOUR MET 28 CONCERTEN IN 2021 VOOR DOUWE BOB Douwe Bob maakt vanavond bij De Wereld Draait Door bekend in 2021 een...

REACTIES

Avatar Jninez
vr 13 mrt 2020 10:15

Jninez Het concert van Turnstile gaat ook niet meer door. Alle evenementen in Bibelot zijn afgelast t/m 31 maart!

 0
Avatar RobZ
vr 13 mrt 2020 11:02

RobZ Alle concerten, festivals, cabaretvoorstellingen zijn afgelast in heel Nederland en België :(

Jninez schreef:
Het concert van Turnstile gaat ook niet meer door. Alle evenementen in Bibelot zijn afgelast t/m 31 maart!

 0
Avatar skabuoy
vr 13 mrt 2020 15:01

skabuoy Ach, kun jij ook eens even uitrusten... ;-)

Al moet ik zeggen dat de 'blanket cancel' van de hele agenda tot en met 31 maart misschien wat voorbarig is. Ik zag in de agenda ook gecancelde festivals in London voorbij komen, en daar worden (tot ongenoegen van sommigen in Engeland) publieke evenementen nog steeds toegestaan.

 0
geen avatar
zo 15 mrt 2020 22:11

eatsleeprave.. De website gaat toch door? Geen rusten aan. Wel kolere dit, wilde er de ernst nog niet van inzien, ben te no nonsense type....Maar hierdoor gaat je bloeddruk toch wel omhoog....

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.