Nijmeegse Merleyn verhuist naar een nieuwe locatie

Merleyn - naamsvermelding Bo Kristiaan Janssen
Nijmeegse Merleyn verhuist naar een nieuwe locatie
Door johnnyd op 07 januari 2020 - 14:06 Na jaren zoeken naar een geschikte locatie krijgt het Nijmeegse Merleyn een nieuwe zaal. Het poppodium verhuist van de Hertogstraat naar een nog te bouwen pand aan de Nieuwe Marktstraat. De zaal hoopt begin 2022 de deuren te kunnen openen.

Merleyn is in 2008 bij Doornroosje ingelijfd, dat ook de nieuwbouw financiert. De oude zaal heeft een capaciteit van tweehonderd man en er spelen voornamelijk hardere bands en lokale acts. Merleyn programmeert zo'n 150 concerten per jaar.

Doornroosje-directeur Toine Tax zegt in de Gelderlander bereid te zijn om fors te investeren in het nieuwe Merleyn. "Als Merleyn wegvalt, moeten beginnende bands in de veel duurdere Paarse Zaal, die dan bovendien half leeg is. Geen Merleyn kost ons jaarlijks 2 ton. Daarom willen we 1,9 miljoen steken in nieuwbouw."

Een voordeel van de nieuwe locatie is, dat de kans op geluidsoverlast voor buurtbewoners erg klein is. Tax verwacht dat de procedures rond de verhuizing een jaar in beslag zullen nemen, waarna het bouwen ook een jaar kost.

Het ontwerp en de beelden van de nieuwe Merleyn-locatie zijn van Bo Kristiaan Janssen






Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Yung Nnelg

YUNG NNELG PRESENTEERT ALBUM IN AMSTERDAMSE LOFI Yung Nnelg lanceert zijn eerste album 'BALANS' op 30 januari in de...

TivoliVredenburg news

STEVE HACKETT IN SEPTEMBER NAAR TIVOLIVREDENBURG De Engelse progrockgitarist Steve Hackett komt in september voor een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.