TivoliVredenburg verwelkomt vandaag vijfmiljoenste bezoeker

review: Beirut - 08/04 - TivoliVredenburg Beirut
TivoliVredenburg verwelkomt vandaag vijfmiljoenste bezoeker
Door sjoertb op 25 juni 2019 - 11:33 Het Utrechtse TivoliVredenburg kan vanavond rekenen op de vijfmiljoenste bezoeker sinds de opening vijf jaar geleden. Tussen 18.45 en 19.15 uur zal deze bezoeker naar binnen lopen.

Sinds 2017 trekt het podium ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers. Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg: “Wij zijn natuurlijk blij en trots op deze mooie aantallen. En wat we misschien nog wel mooier vinden, is dat we zien dat steeds meer bezoekers hun muzieksmaak verbreden. Fervente popmuziekfans worden nieuwsgierig naar jazz en klassieke muziek. Liefhebbers van klassieke muziek bezoeken ook popconcerten."

Het podium heeft zes zalen en iedere avond meerdere programma's. Vanavond komt de vijfmiljoenste bezoeker voor Wolfmother en DeWolff in Ronda, óf Billy Corgan in Hertz, óf de uitzending van de wedstrijd Leeuwinnen - Japan, óf de talkshow Queer Matters.

Er is ook bijgehouden waar de bezoekers vandaan komen. 29% uit de stad, 20% uit de provincie Utrecht, 49% uit de rest van Nederland en 2% vanuit 135 andere landen. 72 Japanners kochten bijvoorbeeld tickets voor het concert van Babymetal in 2018. De fanatiekste bezoeker komt uit de stad en is al 302 keer langsgekomen in de afgelopen vijf jaar.
rammsteinnieuws8

PARK DE NIEUWE KOERS EN GOFFERTPARK VOOR RAMMSTEIN...Eergisteren, een dag voor het uitverkochte concert van Rammstein in de...

xzibitnews.jpg

XZIBIT NAAR HEDON, METROPOOL, LUXOR LIVE EN PODIUM... Xzibit komt terug naar Nederland. De Amerikaanse rapper is vanaf eind...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.