Tentoonstelling 50 jaar Paradiso vanaf eind maart in Amsterdam Museum

Paradiso
Tentoonstelling 50 jaar Paradiso vanaf eind maart in Amsterdam Museum
Door ThomasS op 22 maart 2018 - 14:52 Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 19 augustus 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling 50 jaar Paradiso te zien. In de tentoonstelling wordt Paradiso belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een mooie herinnering aan deze Amsterdamse poptempel.

De tentoonstelling in het Amsterdam Museum benadrukt naast de vele verhalen ook de diversiteit in muziekstijlen. Er zijn tal van unieke foto’s te zien die bekende en minder bekende fotografen maakten van onvergetelijke optredens. Bijvoorbeeld van concerten van The Sex Pistols, Prince, David Bowie, Kurt Cobain, Amy Winehouse, Snoop Dogg en nog veel meer.

De voorman van De Dijk, Huub van der Lubbe, trad zelf vaak op in Paradiso en geeft bezoekers van de tentoonstelling in een audiotour een toelichting op wat er te zien is. Naast Huub van der Lubbe vertellen andere artiesten, de oprichter van Paradiso Willem de Ridder, diverse DJ’s en programmeurs hun persoonlijke herinneringen bij foto’s.

Meer info: Amsterdam Museum


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrieffestivalinfonieuwlogo

DIT WEEKEND IN DE VOORVERKOOP: O.A. THOM YORKE, ILSE...Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks...

Angie Stone 1

PARADISO VERWELKOMT ANGIE STONE BEGIN JULI De Grammy-genomineerde soulzangeres Angie Stone keert dit jaar weer terug...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.