Elf fascinerende optredens van artiesten buiten de podia en festivals

review: Damien Rice - 07/07 - Paleis Soestdijk Damien Rice
Elf fascinerende optredens van artiesten buiten de podia en festivals
Door ThomasS op 25 januari 2018 - 15:40 Wat doe je als artiest om je muziek over te brengen op je publiek? Mooie platen maken en heel veel optreden. Maar niet alle magie vindt altijd plaats tijdens een festival of een concert in een popzaal. Soms gebruiken artiesten ook de openbare ruimte van de straat om nieuwe fans voor zich te winnen. Hieronder een overzichtje van elf favoriete momenten:

11. Mark Wilkinson op De Dam

De Australische muzikant Mark Wilkinson is in Nederland niet superbekend. Hij staat in de bovenzaal van Paradiso en besluit een beetje muziek te maken op De Dam. Dat maakt hem plotseling interessant genoeg om ook in RTL Late Night op te treden voor een groot tv-publiek.



10. Tori Amos signeert en bespeelt een piano

Voor een concert van Tori Amos moet je normaal gesproken naar de grotere schouwburgen of zalen als Carré maar als je geluk hebt zie je haar een piano in het openbaar bespelen.



09. Bronski Beat-zanger doet mee met straatmuzikant

Een straatmuzikant wordt verrast door de zanger van het origineel die net zijn hondje uitlaat.



08. Jason Mraz in een gondel

Jason Mraz trad vaak op bijzondere plekken op toen hij in Europa nog geen stadions uitverkocht. Op de trappen bij de ingang van Paradiso, of zoals hier in een Venetiaanse gondel.



07. Keane in de winkelstraat

Mensen lopen achteloos voorbij, toch blijven er ook veel staan want de grijs geworden man is toch echt Tom Chaplin. Deze intieme versie laat pas echt goed horen hoe zuiver en mooi zijn stem is.



06. RHCP in Amsterdam onder een brug door

Kiedis en Frusciante jammen samen Under The Bridge in het Amsterdam van de vroege jaren '90. Een toepasselijkere omgeving misschien wel dan Los Angeles en aan het eind van het filmpje varen ze met gortdroge blikken onder een van de vele Amsterdamse bruggen door.



05. Linkin Park in een metrostation

Het publiek brult alles woord voor woord mee en de band geniet zichtbaar. Mooie beelden met een droevige rand nu we weten dat dit moment nooit meer gaat plaats vinden.



04. Bruce Springsteen in het Denemarken van de jaren '80

In een tijd dat niemand een camera op zak had, is er toch een held geweest die dit met zijn videocamera heeft weten vast te leggen. Met een mooie versie van The River.



03. Ed Sheeran op een feestje

De meester van de straatoptredens naast bijvoorbeeld zijn collega Passenger laat een onnavolgbare woordenstroom horen zonder dat de gitaar ook maar enigszins wordt verzaakt. Het extreme talent spat er van af.



02. Damien Rice met Glen Hansard halen uit

Twee krachtige stemmen zingen de sterren van de hemel in de straten van Dublin, uithalen die tot ver in de buitenwijken gehoord zullen zijn.



01. Landslide door Ashley Stevenson

Een fascinerende Fleetwood Mac-cover door een vrouw verstopt in een capuchon. Prachtige stem, waanzinnig gitaarspel en met hart en ziel gezongen. Elf miljoen views en iedereen schreeuwt om een platencontract voor deze vrouw. Haar site laat weten dat ze in Chicago met een team bezig is om haar carrière in de muziek verder uit te bouwen.



Wat is jouw favoriete filmpje van een artiest op straat? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



They Might Be Giants 1

THEY MIGHT BE GIANTS MET 14+ CONCERT (WEGENS...Het New Yorkse muziekduo They Might Be Giants is zeer productief en maakt...

festivalinfonieuwlogo

DIT WEEKEND IN DE VOORVERKOOP: O.A. U2, JACK WHITE,... Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.