De Oosterpoort over 10 jaar tegen de vlakte

Oosterpoort Groningen
De Oosterpoort over 10 jaar tegen de vlakte
Door RobZ op 12 juli 2017 - 15:12 De Oosterpoort in Groningen wordt over tien jaar gesloopt. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Voor het cultuurcentrum, waar veel concerten georganiseerd worden, moet dan een nieuwe plek gevonden worden. De reden van de sloop is dat het gebouw niet meer past op de huidige plek en dat onderhoud structureel duurder uitvalt dan verwacht.

De gemeente Groningen heeft onderzoek laten doen naar een aantal toekomstscenario's voor het gebouw. Hier kwamen drie opties uit. De optie om de Oosterpoort nog tien jaar te laten bestaan is hieruit gekozen.

In 2000 was er ook al sprake van dat de Oosterpoort moest verhuizen. Toen werd ervoor gekozen om achterstallig onderhoud weg te werken door een extra investering.

Het is de bedoeling dat er in Groningen een nieuwe plek gevonden wordt, waar het cultuurcentrum verder kan. Naast de concerten die er georganiseerd worden, is de Oosterpoort ook het epicentrum van showcase festival Eurosonic/Noorderslag.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



De Helling

PALMSY EN MIDAS O.A. NAAR METROPOOL, PAARD, DE... PALMSY staat deze zomer onder meer op Sziget en maakt indie pop met randjes...

sportpaleisantwerpennews.jpg

VIERMAAL SPORTPALEIS VOOR DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE Dimitri Vegas & Like Mike kondigen vandaag aan maar liefst vier shows te...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.