North Sea Jazz Club stopt na verlopen naam-licentie

Valerie June
North Sea Jazz Club stopt na verlopen naam-licentie
Door sjoertb op 21 februari 2017 - 11:28 Vijf jaar geleden opende de North Sea Jazz Club, vernoemd naar het jaarlijkse jazzfestival in Ahoy Rotterdam, haar deuren. De komende tijd stonden onder andere Valerie June (foto), Fink en Julian Sas op het programma. Helaas gaan deze concerten niet meer door.

In mei loopt namelijk de licentieovereenkomst met Mojo Concerts over het gebruik van de naam North Sea Jazz Club af. De jazzclub was al een tijdje bezig met een nieuwe naam maar de beheerder van het Westergasterrein in Amsterdam, waar de club gevestigd is, ziet de naamswijziging als contractbreuk en dreigt met ontbinding van het huurcontract. Het afgelopen weekend zouden verschillende investeerders zich hebben teruggetrokken meldt Het Parool.

Door de problemen rondom de naam heeft de organisatie de handdoek in de ring gegooid en faillissement aangevraagd. Zestig medewerkers en freelancers raken hierdoor werk kwijt. Geplande shows zijn afgelast en de kaartverkoop is gestopt. Of reeds gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd is nog niet duidelijk.



Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Melkweg nieuwe logo

COHEED AND CAMBRIA MET DOORBRAAKALBUM NAAR MELKWEGIn 20015 bracht de band Coheed and Cambria het album ' Good Apollo, I’m...

Clouseaunws

NIEUWE THEATERTOUR VOOR CLOUSEAU IN NEDERLAND EN BELGIË Met het nummer ' Daar Gaat Ze ’ zette Clouseau zich permanent op de kaart...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.