Tien bizarre, grappige en pijnlijke momenten tijdens concerten

Nickelback
Tien bizarre, grappige en pijnlijke momenten tijdens concerten
Door ThomasS op 27 september 2016 - 13:09 In principe zijn de meeste grote popconcerten van begin tot eind perfect geregisseerd zodat elke bezoeker waar voor zijn geld krijgt. Een strakke show, goed geluid en een band in topvorm. Maar muzikanten blijven mensen en er gaat ook wel eens iets verkeerd. Goed mis zelfs. De redactie van Podiuminfo deed een rondje YouTube en kwam tot een volgend lijstje.

Wat zijn jouw favoriete pijnlijke momenten? Deel ze gerust hieronder in een reactie! Want dit is natuurlijk slechts het topje van de ijsberg...

10. Het stenen-incident van Nickelback in Portugal.Nickelback rocks! Zo denken veel mensen, want de band bestaat nog altijd en staat in grote uitverkochte arena's. Maar de Canadese rockers roepen ook als sinds mensenheugenis flinke weerstand op. Misplaatste spierballenmuziek, commercieel, arrogant (zie foto)? Nu gebeurt het al sinds de oertijd dat artiesten die zichzelf op een voetstuk plaatsen bekogeld kunnen worden met tomaten en wat al niet meer, maar stenen gooien is eigenlijk niet zo netjes. Nickelback houdt er dan ook snel mee op. Nederland een stuk braver? Nou, ook wij kunnen er wat van. Zo werd de tenenkrommend irritante rapper Mickey Avalon (voorprogramma Red Hot Chili Peppers, Goffertpark '07) getrakteerd op een veld vol middelvingers en vlogen de zakken krentenbollen en M&M's meerdere malen tegen zijn gezicht.

9. Artiesten die gedwongen worden te playbacken: de droogkloten van MuseAls je zo muzikaal bent als een bandlid van Muse, dan is playbacken een zware exercitie. Je gaat je binnen no time stierlijk vervelen en dan moet je het leuk zien te maken voor jezelf. Muse besloot een stoelendans te houden en van instrument te wisselen. Een potsierlijke vertoning voor een groot tv-publiek, maar misschien wel betere marketing dan braaf doen wat je wordt opgedragen. Zo zijn er meer mooie momenten te vinden, ook leuk is dit fragment van Oasis waarin Noel de zang van Liam compleet overneemt.

8. Meat Loaf geeft alles, maar oogst meer medelijden dan lofMeat Loaf is niet meer de zanger van weleer. En toch gaat hij dapper door. Eigenlijk zou iemand de man in bescherming moeten nemen, maar als de mensen zijn muziek willen blijven horen heeft hij alle recht door te gaan. Een bijzonder pijnlijke vertoning van een man die vocaal volledig de weg kwijt is. En het gebeurt natuurlijk meer vocalisten. Ouderdom, ziekte, slechte levensstijl hebben invloed op de stem. Ook de hete aardappel-zang van Creed is na een keeloperatie niet meer wat het geweest is.

7. Tekst vergeten en niet af willen gaan: Anita Meyer doet haar dingThe Passion is een groot media evenement in Nederland. Een menigte ter plaatse en een nog veel grotere mensenmassa thuis voor de buis. Iedereen vergeet wel eens iets en een songtekst kan je soms ook even ontglippen. Het beste is misschien maar gewoon niet laten merken en stug door gaan. Anita Meyer lost het op door lukraak wat woorden aan elkaar te metselen.

6. Glaasje te veel op. Shane op Pinkpop.The show must go on. Drank, drugs of een verkeerd pilletje. Vele artiesten zijn wel eens onder invloed het podium opgestapt. Eddie Vedder kreeg ooit van Josh Homme een pilletje en was niet helemaal zichzelf op Rock Werchter. Amy Winehouse kwam op dat zelfde festival veel te laat het podium op, zong fantastisch maar wankelde met haar baco al snel weer richting de backstage. Het is pijnlijk om te zien, maar ergens wordt het door een deel van de mensheid ook enorm gewaardeerd als artiesten een gevaarlijke levensstijl aanhouden met de kans op een vroege dood. Het geeft ze de glans van een legende. Ook Shane MacGowan maakte het eens heel erg bont op Pinkpop en stond volledig laveloos op het podium.

5. Een ongelukje met de basgitaar, de kopstoot van KristDe hele wereld kijkt toe, je bandje gaat lekker en die kick moet je soms uiten met een impulsieve actie. Nirvana-bassist Krist Novoselic kreeg tijdens de MTV Awards het lumineuze idee om zijn basgitaar (een zwaar instrument) de lucht in te zeilen. Daar ging even iets mis, want toen de bas zijn hoofd schampte ging de boomlange bandmaat van Dave Grohl en Kurt Cobain al snel knock-out. Onbedoeld legendarisch.

4. De fan op het podium: Tool weet raad.De band Tool is de laatste jaren vooral bekend als 'die gasten die maar niet met een nieuw album komen' maar als ze actief zijn is het altijd spannend. De mysterieuze zanger Maynard James Keenan kan soms nogal schuchter en aan de andere kant intimiderend overkomen, maar tegen een fan op het podium is hij wel opgewassen. Met een jiu-jitsu worp wordt de ongewenste indringer resoluut tegen de grond gekatapulteerd.

3. Van je collega's moet je het hebben: Foo Fighters versus RHCPNet zoals voetballers onderling grappen maken met elkaar gebeurt dat net zo goed in de muziekwereld. Van plaagstootjes tot grove beledigingen aan elkaars adres via de media. Er gaat echter niets boven een goede practical joke. Even de concentratie proberen weg te halen. Een showtje verstoren. Foo Fighters deed het bij de Red Hot Cili Peppers door de band en met name drummer Chad Smith met een lading pingpongballen en spaghetti te bekogelen. Soms gooien ook de weergoden roet in het eten. Het gebeurde Ludovico Einaudi tijdens een concert in Verona die na een plens water onverstoorbaar verder gaat.

2. Paul McCartney en de verkeerde timing tijdens de Olympische Spelen 2012Zelfs de allergrootste artiesten op aarde zijn mensen. Zo ook Paul McCartney die het in eigen woorden het best weet uit te leggen. "I f--ked up. I was supposed to wait for a cue. But I forgot. Why? Well, there's this bloody great bell that we didn't know about. It was deafening.
We prerecorded a playback in case all hell broke loose... We were live, everyone was there, the world was ready and this bloody great bell goes off.
"

En wat kun je anders dan maar doorgaan en er achteraf smakelijk om lachen. En ach, er keken misschien maar een miljard mensen naar je optreden.

1. Amateuristisch gepruts zorgt voor bijzonder awkward optreden Peter GabrielMachteloos is de grote Peter Gabriel als hij voor een vol stadion omringd blijkt te zijn door beperkte muzikanten en eigenlijk niemand de leiding kan nemen. Er wordt compleet langs elkaar heen gespeeld. De blaadjes worden er bij gehaald en gastzangeres Sinead O'Connor blijkt haar tekstregeltjes ook niet secuur ingestudeerd te hebben. Lijdzaam ondergaan en niet opgeven is het enige wat rest voor die arme Peter Gabriel.

---

Weet jij ook soortgelijke bijzondere concertfragmenten te herinneren? Deel ze hieronder!


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefCassius 1

TOLHUISTUIN VOOR CASSIUS (BEKEND VAN 1999 EN THE...Op dinsdag 22 november komt Cassius naar Paradiso Noord, Tolhuistuin . De...

TrixieWhitleynews1

TRIXIE WHITLEY OP TOUR DOOR NEDERLAND EN BELGIË De dochter van singer-songwriter Chris Whitley, Trixie Whitley heeft een...

REACTIES

Avatar Rickwon
di 27 sep 2016 17:13

Rickwon Artiesten die gedwongen moesten playbacken (waaronder ook Muse en Oasis): http://www.nme.com/blogs/nme-blogs/6-bands-making-a-mockery-of-miming

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.