Tien tips voor Lowlands en Pukkelpop door de redactie van Festivalinfo

Lowlands 2016
Tien tips voor Lowlands en Pukkelpop door de redactie van Festivalinfo
Door ThomasS op 16 augustus 2016 - 14:21 Pukkelpop en Lowlands staan op het punt te beginnen! Bekijk via deze link het blokkenschema van Lowlands en klik hier voor het tijdschema van Pukkelpop. Om alvast in de stemming te komen voor de festivals heeft de redactie hun favorieten en aanraders op een rij gezet.

Lowlands-tips van redacteur Thomas Spiekerman

1. Rag 'n' Bone Man (20-8, Lima)


Seasick Steve werd heel populair in Nederland dankzij een legendarisch optreden op Lowlands. Door zijn eigen virtuoze spel, maar ook vooral dankzij een uitzinnig publiek. Van Rag 'n' Bone Man gaan we ook veel meer horen en Lowlands kan wel weer eens de katalysator zijn. Human is een wereldplaat en deze man is gewoon een absolute baas. Met een dijk van een stem.2. Cloves (19-8, Lima)

Ook deze dame wordt een heel grote en zal naar verwachting snel doorgroeien naar een artiest van Heineken Music Hall-formaat. Voor de fans van Birdy én Adele, want Cloves zit er qua sound mooi tussenin.3. Sigur Rós (20-8, Alpha)

Misschien heb je ze al vaker op festivals gezien, maar deze magische belevenis mag je nooit overslaan.4. Brian Fallon (21-8, India)

We kennen hem van The Gaslight Anthem, maar solo is het toch even andere koek. Het genie van Johnny Cash klinkt door in het intieme werk van Fallon.5. Charlotte OC (20-8, Charlie)

Veel artiesten moeten je overtuigen met meerdere liedjes, maar bij deze zangeres hoef je maar één noot te horen om een bewonderaar van haar te worden. Net als vroeger bij Kate Bush.6. Elias (19-8, Charlie)

Houd je van gelaagde muziek die langzaam opgebouwd wordt? Dan zit je goed bij Elias, met het euforische Revolution als prijsnummer.7. Oh Wonder (21-8, Heineken)

Twee stemmen in perfecte harmonie. Lieve pop van een muzikaal koppel met een wonderbaarlijk goed gevoel voor timing.8. Whitney (20-8, Charlie)

Je kunt dit bandje een beetje omschrijven alsof iemand The Shins en BeeGees in een blender heeft gegooid.9. RY X (20-8, India)

Even in trance na al het dansen en feesten. Bij RY X kun je even muzikaal mediteren, zoals je dat ook bij Fink zo mooi kan.10. Sum 41 (20-8, Bravo)

Nostalgische punk doet het altijd goed op Lowlands. The Offspring was een paar jaar terug werkelijk overdonderd door de uitzinnige massa. Sum 41 biedt met Fat Lip ook heerlijk jeugdsentiment voor de gemiddelde Lowlander.
Pukkelpop-tips van redacteur Thomas Spiekerman

1. Max Jury (20-8, Club)


Eén van de allergrootste talenten op het gebied van songwriting is deze Max Jury. De nieuwe Jackson Browne of Elton John? Het zou zomaar kunnen want hij weet de luisteraar nu al tot op het bot te raken met liedjes als The Great American Novel.2. Opeth (19-8, The Shelter)

Metalfans en progrockers kennen Opeth natuurlijk al jaren, maar ook de dance en indie liefhebber zou eens een kijkje moeten nemen bij hun optreden. Het muzikale vakmanschap, de meesterlijke composities en de unieke sfeer die zowel het harde als het zachte werk oproept.3. Sunset Sons (20-8, Club)

Een heel leuk fris pop/rock bandje dat je zou kunnen omschrijven als Xavier Rudd meets Kensington. Niet origineel, maar wel zeer aanstekelijk. Gaat zeker een feest worden op Pukkelpop.4. Alex Vargas (19-8, Club)

Staat zo'n beetje op elk festival dit jaar en kan nog wel eens humeurig zijn. Maar hoe zijn pet ook staat, zingen kan ie. En met Solid Ground heeft hij één van de mooiste nummers van het jaar gemaakt.5. Catfish and the Bottlemen (18-8, Club)

De energieke Britpop van deze keihard werkende jonge rockband werd vorig jaar al warm onthaald op Rock Werchter en met wat meer ervaring en naamsbekendheid op zak gaat Pukkelpop helemaal overstag.6. Sophia (19-8, Club)

Fraaie, donkere kluizenaarsmuziek voor de liefhebbers van Damien Rice, The Blue Nile en Nick Cave. Voor als je even geen zin hebt in feest, maar je wel even wil onderdompelen in zware teksten.7. SG Lewis (20-8, Dance Hall)

Stond als aanstormend talent op Eurosonic begin dit jaar, maar kun je hem nog wel zo noemen als je een liedje hebt met bijna 11 miljoen streams op Spotify? Warm heet het nummer. Heerlijk nummer om bij weg te dromen en te dansen tegelijk.8. Good Charlotte (18-8, Main Stage)

Pretpunkjeugdsentiment van de hoogste orde. Zelfs al ga je alleen maar kijken om Lifestyles Of The Rich & Famous met die topzware baspartij in het refrein te horen, dan nog zijn die drie minuten het wachten ongetwijfeld helemaal waard.9. Clutch (18-8, The Shelter)

Net als Opeth een band met een zachtere en een behoorlijk robuuste kant. Bij de softere nummers waan je je bijna bij een optreden bij de legendarische Noorse rockband Madrugada. En bij de hardere nummers dreunen ze de gehele festivalweide op en neer.10. Dotan (20-8, Marquee)

Sinds begin deze maand is er weer een nieuw liedje uit van deze succesvolle singer-songwriter. Shadow Wind is een voorbode van een wederom een prachtplaat en hopelijk krijgt Pukkelpop al veel voorproefjes van het nieuwe werk te horen.Komende dagen lees je meer tips van de redactie!


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMethod Man

CONCERTEN METHOD MAN EN REDMAN VERPLAATST NAAR...Het concert dat Method Man en Redman gisteren (16 augustus) zouden geven...

ADE

ADE PROGRAMMA SUGARFACTORY COMPLEET (O.A. CARL CRAIG... Sugarfactory maakt het programma van Amsterdam Dance Event 2016 compleet met...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.