Recensies: White Stripes, Interpol, Turbonegro, Dizzee Rascal, ...

Door Stofje op 19 juli 2007 - 18:58 We zitten middenin het festivalseizoen, de namen van de grote festivals zijn in zeer grote lijnen bekend. Een groot deel van de bands die spelen op bijvoorbeeld Lowlands, geven nu ook cd's uit. Lowlandsnamen en nog meer dus in dit recensie-overzicht.

The White Stripes - Icky Thump
Niet op Lowlands, eigenlijk helemaal nergens te zien op de Europese festivals dit jaar. Het toch ietwat vreemde duo Meg en Jack brengen met Icky Thump een heus 5-sterren album en dat is een prestatie, gezien de verwachtingen.

Interpol - Our Love to Admire
Het derde album van Interpol gaat gepaard met een optreden op Lowlands. Ze treden ook op in de Tilburgse 013 maar, je raadt het al, dat is al uitverkocht.

Turbonegro - Retox
De gekke Noren van Turbonegro gaan gewoon door met waar ze mee bezig waren: Rock 'n roll met humoristische teksten. Ook zij staan op Lowlands en dat belooft -als altijd- een geweldig optreden te worden.

Gogol Bordello - Super Taranta
De gypsky punk van Gogol Bordello stonden op Pinkpop en gaan naar Pukkelpop. Momenteel nog geen Lowlands-naam maar dat kan nog komen. 13 November in de Melkweg!

Dizzee Rascal - Maths and English
Hoe je van een uiterst duistere muziekstroming bijna in je eentje toch een populair genre kan maken, bewijst Dizzee Rascal. Grime komt langzaam tot leven en Dizzee Rascal mag -net als grote concurrent Wiley overigens- toch gezien worden als grondlegger. Van het succesvol maken van het genre, althans. Ook op Lowlands, ook een tip!

Over Lowlands gesproken, hieronder een aantal actuele recensies van bands die op Lowlands staan:

* Typhoon - Tussen Licht en Lucht
* Bondo do Role - With Lasers
* Mad Caddies - Keep it Going
* MeloManics - The Grey Light
* Oi Va Voi - Oi Va Voi
* Editors - An End Has A Start


En, zoals altijd, hebben we nog een aantal recensies die zeker de moeite waard zijn. Kijk hier voor het complete recensie-overzicht.

Buffalo Tom - Three Easy Pieces

Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release

No Use for a Name - All The Best Songs

Kelly Clarkson - My December

Mumm-Ra - These Things Move in my ThreesFive-oclock-Heroes.jpg6

FIVE O' CLOCK HEROES ZEGT SHOWS AFHelaas zal de Brits-Amerikaanse pop-rock band Five O'Clock Heroes hun drie...

behoorlijk metal divers2

ENSLAVED IN MEZZ, DOORNROOSJE EN BIEBOB Noorse blackmetal band Enslaved komt in oktober twee maal naar Nederland en...

REACTIES

Avatar BasP
do 19 jul 2007 22:07

Wrong The White Stripes 5 sterren? Dat is toch wel erg overdreven. Tegen 'White Blood Cells' kan de plaat echt niet op. Er komen laatste tijd overigens wel lekker veel recensies voorbij! Moeilijk om bij te houden :)

 0
Avatar bas.assink
do 19 jul 2007 22:11

bas.assink Klopt. Lekker veel recensies. Lees ze toch wel, als ze van interessante artiesten zijn. Kloppen vaak ook wel aardig... :P

 0
Avatar Stofje
do 19 jul 2007 22:33

Stofje Whehe, ja, het gaat hard. Ik doe m'n best om het een beetje overzichtelijk te houden middels dit soort nieuwsberichtjes, want ik kan me voorstellen dat het soms té hard gaat.

 0
Avatar wazycrazyman
vr 20 jul 2007 18:26

wazycrazyman the white stripes waren toch echt wel te zien bij rock am ring dit jaar. dus ja dan zijn ze toch echt wel ergens te zien in europa.

 0
Avatar Huxley
za 21 jul 2007 16:29

Huxley Jack White verwacht een dezer dagen (misschien al gebeurd?:O) vader te worden, vandaar dus dat er geen uitgebreide Europese Festivaltour is. Ik heb echter vernomen dat de White Stripes ergens in Oktober wellicht weer in Nederland komen, waarschijnlijk HMH dan.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.