Red Bull Visual Beat: DJ supports VJ

Door Knoedel op 18 juli 2007 - 13:27 Aankomende vrijdag 20 juli gebeurt er iets bijzonders in Club 11 te Amsterdam. Red Bull presenteert een event waar de DJ de VJ support!

Gedurende deze avond zijn er zes ‘visuele dialogen’. Elke VJ-set duurt een uur, en tijdens dit uur zijn er twee VJ’s met elkaar in dialoog, met ieder zijn eigen schermen als speelvlak. De VJ’s hebben vooraf gezamenlijk een vorm bepaald om de dialoog tot stand te brengen, alle sets hebben dus een eigen invalshoek: het onderwerp, een overeenkomst of tegenstelling, de werkwijze of benadering van licht, beweging en/of ritme. Dit alles uitgebeeld door middel van video, film, animaties, vormgeving en abstracte composities.prepare yourself for a non-linear visual narrative.
Maar een VJ werkt vrijwel altijd samen met een DJ, dus is er ook voor muziek gezorgd. De kicks en beats komen van de hand van de Parijse dj Gilb’R, bekend van de live formatie Chateau Flight (met zijn partner
I:Cube) en zijn eigen label Versatile Records. Lokale heldin DJ Shiva, toekomstig deelneemster aan de Red Bull Music Academy in Toronto later dit jaar, warmt de zaal op.

Kaarten voor dit bijzondere event kosten 12 euro. Op het programma staan: VJ’s Citizen (Amsterdam), JuToJo (Berlin), Timo Novotny (Vienna), Visual Kitchen (Brussel) | DJ’s Gilb’R (Chateau Flight, Versatile Records, Paris), Shiva (Red Bull Music Academy, Amsterdam)Patronaat9

EXCLUSIEVE SHOW ZITA SWOON IN HAARLEMDe Belgische band Zita Swoon geeft op 9 september een exclusieve show weg...

blacknwhite_news.jpg18

ROCK-CAFÉ BLACK & WHITE GAAT DICHT Weer is er een stuk Amsterdamse rock 'n roll verdwenen. Het legendarische...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.