Kabinet buigt zich over doorverkoop concertkaarten

kaarten
Kabinet buigt zich over doorverkoop concertkaarten
Door RobZ op 27 januari 2016 - 21:06 Diverse media melden vanavond dat de woekerdoorverkoop van concerttickets nu zelfs het kabinet bezighoudt. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vraagt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaalde verkooppraktijken te bestuderen. Dit naar aanleiding van vragen van SP-kamerlid Jasper van Dijk. Zie deze brief van Kamp aan de tweede kamer.

Bij dit onderzoek wordt ook de rol van ticketmaster onder de loep genomen. Via zusterbedrijf Seatwave worden vaak al snel concertkaartjes, die net bij Ticketmaster in de voorverkoop zijn, voor een veel hogere prijs aangeboden.

Kamp kan verder weinig doen aan de prijzen voor evenementen waar een run op is. 'Voor bepaalde evenementen heeft de consument te maken met een beperkt aanbod en een grote vraag.'

Het Belgische Tele Ticket Service bericht vandaag over een spectaculaire massafraude bij de ticketverkoop van K3. Enkele personen zouden maar liefst 17.000 K3 tickets hebben aangeschaft om duurder door te verkopen. Hierbij werden diverse strafbare feiten gepleegd. Volgens Teleticket Service leidt het spoor naar Nederland. De identiteit van de daders is bekend, maar Tele Ticket Service staat verder machteloos op dit moment.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefshawn mendes

SHAWN MENDES IN APRIL NAAR PARADISODe Canadese singer-songwriter Shawn Mendes komt in april naar Nederland...

Heineken Music Hall HMH1

IGGY POP MET JOSH HOMME NAAR AMSTERDAM Op 10 mei a.s. komen Iggy Pop en Josh Homme met de Post Pop Depression...

REACTIES

geen avatar
do 28 jan 2016 01:34

marcus75 tuurlijk! Na het verloren bonnetje van Teeven weer iets nutteloos om je als kabinet je druk over te maken. Steenbergen, Geldermalsen, Heesch staan in de brand maar lekker je druk hierover maken.

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 01:50

eatsleeprave.. Haha staan die steden momenteel in brand? Lees daar niets over momenteel. ;-)

$ scoren over de harten van kids, misselijk makend!

 -1
Avatar Bert
do 28 jan 2016 10:18

Bert marcus75 schreef:
tuurlijk! Na het verloren bonnetje van Teeven weer iets nutteloos om je als kabinet je druk over te maken. Steenbergen, Geldermalsen, Heesch staan in de brand maar lekker je druk hierover maken.


Brand hier in Heesch?

 1
Avatar deHertog
do 28 jan 2016 10:43

deHertog Miechiel schreef:
Tja, dan hebben ze het nu over grootschalige fraude.
Maar wat van die mensen die hoegenaamd per ongeluk extra kaarten voor Adele,U2,AC/DC hebben
gekocht en er dan vanaf willen op marktplaats. Echter wel met een vette winst.
Die doen het kleinschaliger, maar zijn geen haar beter dan die ticketbureaus.


Als mensen ophouden met €225 neertellen voor een kaartje voor Adele houden deze mensen daar ook vanzelf mee op. Deze mensen aan willen pakken vind ik vallen in de categorie mensen die illegaal films downloaden arresteren

 -1
Avatar skatestage
do 28 jan 2016 10:47

skatestage Denk dat Minister Kamp nooit concerten bezoekt..

 -1
Avatar QuintMidas
do 28 jan 2016 12:38

QuintMidas Volgens mij hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Regel per wet dat kaarten niet voor meer dan de kostprijs mogen worden aangeboden, maar wel per opbod mogen worden doorverkocht. Dan komt de kaart dus tegen kostprijs op marktplaats of seatwave te staan en kunnen mensen zoveel bieden als ze er voor bereid zijn te betalen. Verkoper raakt zijn "per ongeluk" te veel aangeschafte kaarten kwijt en koper heeft het gevoel precies datgene te hebben betaald wat de kaart volgens hemzelf waard is. Iedereen blij.

(En ja, vanzelfsprekend zal dat systeem ook vast weer op een of andere wijze gemanipuleerd worden met valse biedingen of iets dergelijks, maar het is in ieder geval iets...)

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 13:06

bubbels Als ik dit weer allemaal dan denk ik begint het gezeur weer laat toch iedereen zelf beslissen wat ze doen. Handel zal altijd blijven.

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 13:53

eatsleeprave.. Als ze nou enkel Ticketswap toestaan, ben je van al dat gezever af!

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 14:03

bubbels Ticketswap is ook alleen handel.

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 14:54

eatsleeprave.. Wel eerlijke met een 10% percentage.

A. kan iedereen van z'n kaarten af.
B.10% marge max dus!
C. niemand wordt opgelicht, alles wordt geregeld.

WIN WIN WIN kansen, geen opgelichte mensen, wat jij weer als handel ziet kennelijk...

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 15:18

bubbels Eat sleep jij snap Swap niet. Je mag er niet te veel kopen want dan ben je handelaar(daar hebben ze een hekel aan) maar je er wel als HANDELAAR verkopen.Schone schijn spelen zei. Zijn alleen met geld bezig gaat er iets mis dan trekken zei zich helemaal terug.Dus hou eens op met dat gezeik wil je niet meer betalen dan blijf je toch lekker thuis.

 -1
geen avatar
do 28 jan 2016 22:53

eatsleeprave.. bubbels schreef:
Eat sleep jij snap Swap niet. Je mag er niet te veel kopen want dan ben je handelaar(daar hebben ze een hekel aan) maar je er wel als HANDELAAR verkopen.Schone schijn spelen zei. Zijn alleen met geld bezig gaat er iets mis dan trekken zei zich helemaal terug.Dus hou eens op met dat gezeik wil je niet meer betalen dan blijf je toch lekker thuis.


Bubbel ik begrijp dat jij een malafide handelaar bent? Ik heb altijd mijn kaarten, normale prijs of gratis! Aan hypes doe ik niet mee, niet aan mij besteed.

 -1
Avatar QuintMidas
vr 29 jan 2016 12:23

QuintMidas @Bubbels: Met handel an sich is niks mis. Waar wel wat mis mee is, is de bewust gecreëerde schaarste en de extreem hoge kaartprijzen die daaruit voortkomen. Vandaar ook mijn voorstel om te verbieden de kaarten voor meer dan de kostprijs aan te bieden, maar het kopers wel toe te staan meer te betalen dan de kostprijs. Dan is er pas echt sprake van vraag en aanbod en komt de juiste prijs vanzelf tot stand.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.