Ziggo Dome in juli en augustus dicht wegens verbouwing

ziggo dome
Ziggo Dome in juli en augustus dicht wegens verbouwing
Door GraciaVisscher op 15 juli 2015 - 11:27 De agenda van de grootste popzaal van Nederland Ziggo Dome bleef al angstvallig leeg in de zomermaanden. Nu blijkt waarom: een grote verbouwing staat op de planning. Dit meldt 3voor12 in een interview met zakelijk directeur Danny Damman.

De zomeragenda van Ziggo Dome blijft leeg. Op 8 september vindt er weer een concert plaats, namelijk dat van U2. Een van de redenen voor de Ziggo Dome stilte is een grote verbouwing. Damman: “Deze periode hebben we al een jaar geleden in de agenda geblokt. Omdat er in beton wordt gezaagd, is er kans op een brandoverslag. Tijdens zulke werkzaamheden mogen wij geen evenementen houden.”

Een andere reden is de concurrentie met festivals in de zomer. Danny Damman tegen 3voor12: “Als we niet waren gesloten wegens een verbouwing, hadden we hoogstens twee concerten kunnen organiseren in juli en augustus. Waarom? Artiesten als Florence & The Machine kiezen in deze periode voornamelijk voor de festivals, en niet voor de podia. Dat zijn andere verdienmodellen: ze hebben geen eigen producties en geen eigen risico, maar krijgen een vast bedrag.”



Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



parkway_nws.jpg

PARKWAY DRIVE IN 2016 NAAR TILBURG EN BRUSSELDe Australische metalcore giganten van Parkway Drive komen in 2016 opnieuw...

healthband

TOLHUISTUIN ONTVANGT IN OKTOBER HEALTH Health gaat op tour en komt op 22 oktober naar de Amsterdamse zaal...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.