Cell wil voortzetting van procedure Poppodium Rotterdam

CellRotterdam
Cell wil voortzetting van procedure Poppodium Rotterdam
Door klaask op 05 maart 2015 - 13:06 Cell legt zich niet neer bij het besluit van de gemeente Rotterdam om de procedure voor de komst van een nieuw middelgroot poppodium stop te zetten. Dat laten de initiatiefnemers achter de geplande concertzaal weten in een uitgebreid Facebook-bericht.

In oktober 2014 riep de gemeente Rotterdam op een plan in te sturen voor een nieuw poppodium in de binnenstad. Cell was een van de elf initiatiefnemers. Daarnaast dienden onder meer Stichting Luxor Theater Rotterdam, het Tilburgse poppodium 013, Stichting Concert- en congresgebouw De Doelen en 'partygoeroe' Ted Langenbach een plan in. De gemeente ziet geen van de ingediende plannen zitten.

Volgens Cell is het onacceptabel dat de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur het capaciteitscriterium naar eigen inzicht heeft aangepast van 700 tot 1.200 naar 1.500 plus en de ingediende plannen hierop vervolgens afkeurt. Ook noemen ze het onverstandig dat geen van de plannen een tweede fase gegund wordt.




Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ekkonieuwslogo

OPTREDEN RAKETKANON IN EKKO UITGESTELD WEGENS ZIEKTEWegens plotseling ziekte van een van de bandleden, is het optreden van...

Subbacultcha

SUBBACULTCHA ONTHULT LINE-UP TIENDE VERJAARDAGSFEEST Subbacultcha heeft de line-up voor zijn tiende verjaardagsfeestje onthuld....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.