Parnassos moet verbouwen of verhuizen wegens geluidsoverlast

parnassos
Parnassos moet verbouwen of verhuizen wegens geluidsoverlast
Door JenniferWorrell op 19 maart 2014 - 14:37 Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht heeft recentelijk veel klachten van omwonenden ontvangen vanwege het feit dat zij met hun activiteiten te veel geluid produceren. Het voormalig schoolgebouw heeft sinds kort nieuwe buren gekregen die hebben aangegeven zich niet goed in de huidige gang van zaken te kunnen vinden.

Twee jaar geleden betrokken deze nieuwe buren hun bewoning en sindsdien hebben zij al last van het huidige geluidsniveau. Zij vroegen de gemeente hierbij een geluidsmeting te doen en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de norm van 25 decibel zo nu en dan werd overschreden tijdens voorstellingen en repetities van grote orkesten.

De directeur van Parnassos, Marieke van Merriënboer, zegt dat het opmerkelijk is dat er nu pas is vastgesteld dat er sprake is van geluidsoverlast aangezien zij nog precies hetzelfde doen als in 1994 toen het cultuurcentrum tot stand kwam. Samen met de buren zal er de komende tijd naar een passende oplossing voor het pand gezocht worden in de vorm van aanpassingen aan het gebouw of een alternatieve locatie.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



muziekgieterij

DEUS-GITARIST GEEFT TWEE CONCERTEN IN ZUID-LIMBURGMauro Pawlowski, voornamelijk bekend als gitarist van de Belgische band dEUS,...

denzel curry

DENZEL CURRY IN MEI NAAR PATRONAAT De jonge Amerikaanse rapper Denzel Curry komt in het voorjaar voor het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.